Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos pákkeri tészta

Kolbászos pákkeri tészta
Kolbászos pákkeri tészta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nagyon szereti az ilyen "sokmindent bele" tésztát, ez most az ő kívánságára készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A baconszalonnát felszeleteljük, kis olajon félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra felvágott kolbászt. Ha jól megpirult, akkor kiszedjük az olajból.
  3. A hagymát félkör alakúra szeleteljük, majd abba az olajba, amiből keszedtük a kolbászos szalonnát, megpirítjuk.
  4. A zöldséget megpároljuk, és hozzáadjuk a hagymához.
  5. A tésztát és a zöldséges hagymát összekeverjük, megsózzuk, majd beleöntjük egy tepsibe.
  6. A szalonnás kolbászt rátesszük a tetejére.
  7. A tejfölt a kefírrel összekeverjük, majd a tetejére öntjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Addig sütjük sütőben, amíg szép barna lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 316
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-baconös rakott tészta, tejfölös-kolbászos tészta sütőben sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-27 12:33

Kedves Móni!

Köszönöm a segítséget az ügyben is, hogy mi az a "pákkeri" tészta, hol is lehet kapni, így ezzel fogom elkészíteni, -Meg azt hiszem, más rakott - tésztás ételeket is.
Csodás ötlet, ezt is nagyon köszönöm!
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2011-12-27 13:06

Igazan nincs mit, tenyleg nagyon finom, a parom nem birt betelni vele, szinte rosszulletig ette magat!!!))))
Tovabbi szep napot kivanok:MOni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-27 12:08

Kedves Móni!

Köszönöm, mi is szeretjük az ilyen mindent bele egytálételeket! :-))
Elmentve.:-))
Szép napokat, jó készülődést a szilveszteri bulihoz!
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2011-12-27 12:17

Kedves Éva-Anyóca!
Koszonom a pozitiv hozzaszolast!
Remelem izleni fog , ha elkeszititek!
Tovabbi szep es kellemes napot es hetet kivanok!
Moni

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2011-12-27 12:14

Kedves Zsuzsi965!
Az auchanban vettuk ezt a tesztat, Gyermelyi, nagy zacsiban van, es vastag cso alaku, igen gusztan nez ki , ha megfozzuk es talaljuk!
Tovabbi szep napot!

adel659
adel659 Tue, 2011-12-27 11:20

Az itthon kapható tészták egyik leglátványosabbika. A pákkeri olyan vastag csövecske, mintha egy slagot vágtak volna gusztusos szeletekre. Sok mindenre jó.

1477
tészta 500 g
kolbász 20 dkg
bacon 20 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
franciasaláta alap 75 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
kefir 1.5 dl
sajt 20 dkg