Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt

Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt
Gombás-kakukkfüves ragu kenyérpaplan alatt
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt hétvégi paradicsomos raguval készült egytál tejszínes változata. Igazából már akkor kitaláltuk, hogy egy gombás-kakukkfüves-tejszínes variáció lesz a következő a sorban, amit ki kell próbálni... Még az is lehet, hogy ez többször fog az asztalra kerülni. Ez most csak csiperkével készült, de vegyes gombával is ki kell próbálni.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe tesszük a csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, rozmaringot, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani. Mikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és együtt pirítjuk tovább.
  5. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Mikor a hús kezd színt kapni, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg levet eresztenek. Ekkor leszórjuk liszttel, átpirítjuk, majd felengedjük a tejszínnel. Kis lángon kb. 5 perc alatt készre főzzük. Langyosra hűtjük.
  6. A sütőt elkezdjük előmelegíteni 250°C-ra.
  7. A langyos ragut elosztjuk négy egyszemélyes sütőtálba. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk négy egyenlő részre, majd kézzel akkora méretre és olyan formára alakítjuk, mint amilyen a sütőtálunk. A tésztát a ragu tetejére tesszük, a széleit beigazgatjuk.
  8. A tálakat tepsire tesszük, és kb. 15 percet pihentetjük. Ezalatt a sütő bemelegszik.
  9. Pihentetés után forró sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük.
  10. Míg készre sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet apróra vágjuk, egy tálkába tesszük. Rácsavarjuk egy fél citrom levét, belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól összekeverjük. Mikor az étel elkészül ezzel az öntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12x12x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 212
elküldve: 3
receptkönyvben: 209
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás ragu kenyér alatt, tejszínes-gombás ragu kenyérrel sülve, kenyérrel sült gombás egytál

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilóka
lilóka Mon, 2018-07-09 11:55

Szia kedves Ági! Mindkét ragu recepted nagyon tetszik, a kipróbálásukban csak az akadályoz meg, hogy nincs (és hosszas netes keresés után sem leltem hasonlóra sem) egyszemélyes sütőtálam - amik a képeiden is kiválóan mutatnak. Meg tudnád mondani hol szerezted be őket? Válaszod előre is köszönöm, és még egyszer gratulálok, a többi receptedhez is. Üdvözöllek: Lívia

790
darált sertéshús 50 dkg
gomba 25 dkg
cukkini 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
kakukkfű 1 kk
rozmaring 0.25 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
kenyérliszt BL80 30 dkg
élesztő 2 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
rozmaring 0.25 tk
cukor 1 csipet
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 dl