r
Nosalty Logó

Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával

Glaser
Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1199
Kalória
50.9g
Fehérje
27.7g
Szénhidrát
98.3g
Zsír
487.8g
Víz
309.3g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3102 micro
  • β-karotin
    7643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    975.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    6204 micro
  • β-karotin
    15286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 2400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. A szalonnát 2 cm-es kockákra vágjuk, a forró olajban kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük.
  3. A combokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a forró zsiradékban aranybarnára sütjük, kivesszük.
  4. A sárgarépát, a hagymát és a kakukkfüvet a forró zsiradékba tesszük, kb. 5 percig sütjük.
  5. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a szalonnát, felöntjük 200 ml vízzel, felfőzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  6. Egy fedeles tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkecombokat, lefedjük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom egytálétel.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...