r
Nosalty Logó

Póréhagymás nyúl csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brita
Póréhagymás nyúl csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 720 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9051.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    3846 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    113 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    519 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3254 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6785 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3937 micro
Összesen 3606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót tegyük fel főni sós vízben (gyorsabb, ha előző nap beáztatjuk).
  2. Kevés forró olajon forgassuk át a nyúlhúst.
  3. Vágjuk karikára a póréhagymát (a zöldjét is), tegyük a nyúlhoz.
  4. Kicsit pirítsuk, majd öntsünk alá egy kevés vizet.
  5. Tegyük bele a borsot, szegfűborsot és a leveskockákat.
  6. Fedő alatt, időnként ellenőrizve, hogy nem főtt-e el a leve, főzzük puhára a húst.
  7. Öntsük rá a tejszínt, rottyantsunk egyet rajta.
  8. Keverjük bele a megfőtt csicseriborsót és a mustárt, sózzuk, ha kell.
  9. Még egy rottyantás után kész van. A tetejét szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 692
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.

Ajánló

Vega verzió: A hús helyett használjunk gombát, de először pároljuk meg kicsit a pórét, és csak utána tegyük bele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyúlhúsból szerettem volna valami mást..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek