Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás harcsapaprikás

Gombás harcsapaprikás
Gombás harcsapaprikás
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halpaprikást gyerekkoromban keveset ettem, lévén a ponty szálkás, anyukám nem merte elénk tenni. Más halhoz nem igen jutottunk hozzá. Szerencsére ma már az afrikai harcsához elérhető áron hozzá lehet jutni, nem beszélve arról, ha a ponty filét beirdalom, azt is bátran lehet enni, akár paprikásnak is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Leginkább nokedli vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
  2. Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.
  3. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.
  4. Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.
  5. A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi harcsapaprikás, harcsapaprikás gombával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
afrikai harcsa 1 kg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sertészsír 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
fehérbor 2 dl
tejföl 350 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint