r
Nosalty Logó

Harcsaszelet narancshéjas kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Harcsaszelet narancshéjas kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 1147 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 4587 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 229 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1147 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 4587 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A harcsaszeleteket sózzuk, lisztben forgatva olajon pirosra sütjük.
  2. A mártással áthúzva tálaljuk.
  3. Mártás készítése:
  4. A narancs héját zöldséghámozóval lehúzzuk és finom csíkokra metéljük, a vajból a liszttel zsemleszín rántást készítünk, a tejjel felengedjük, kisrugóssal szaporán kavargatjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, a citromlét, sózzuk, jól összefőzzük, legvégül adjuk a frissen, finomra vágott kaprot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13863
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 27.

Ajánló

Köretként a könyv őrölt fahéjjal kevert lisztben forgatott banánt ajánl, cseresznye ízesítésű teával készített rizst. A banánt fahéj és liszt nélkül, vajban sütöttem (lásd: sült banán narancsmártással - tagadhatlan a rokonság!), a rizst pedig Kir Royal teával öntöttem fel. ( A Kir Royal tea piroshúsú gyümölcsökből készül: piros- és feketeribizli, eper, málna, meggy, stb) A sok gyümölcs teljesen elveszi a hal-ízt. Az én véleményem szerint ez "operett megoldás"- azaz a látszat a lényeg, nem az igaz érték. A hal legyen halízű, a gyümölcs gyümölcs-ízű. Felnőtt ember tudja: mit miért eszik! A fűszerek a harmóniát fokozzák, szerintem, nem kell, hogy főszerephez jussanak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsaszelet narancshéjas kapormártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Most találtam ezt a receptet egy könyvben, most készítettem először - de nem vagyok tőle elragadtatva! Egyetlen értéke, hogy olyanok (gyerekek) is szívesen megeszik az így elkészített halat, akik a hal ízét nem szeretik. A hal rettentő egészséges étel! A salakmentes fehérje-forrás, az Omega-3 ( a többszörösen telítetlen zsírsavak) forrása, a fiatalság megőrzésének, az életerő fokozásának étke - amennyit persze az étkezés ebben az ügyben tehet (sajnos a lelkierőt nem lehet pusztán az étellel begyűjteni!). Rengeteg vizünk van, mégis fájdalmasan kevés halat eszünk mi, itt ebben a szép kis országban! A legegészségesebb, leghosszabb életet egy japán közösség éli, aki majdnem kizárólag tengeri halat és szóját (konkrétan tofut) esznek. Nem elhanyagolható szempont azonban az egészséges, hosszú, tartalmas élethez a keleti ember bölcsessége, életszemlélete és a Japánban biztosított létbiztonság. Ezek hiányában az étek csak korrigálhat, megoldást - sajnos - nem nyújthat!

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek