Gombás burgonyás rakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g gomba27 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
68 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vaj108 kcal
Összesen
809
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g gomba53 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
1618
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.3g gomba4 kcal
-
13.8g póréhagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
41.5g burgonya24 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
9 kcal
-
3.5g ementáli sajt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1407.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 444.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2114 micro
Összesen
809
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2814.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 889.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 865 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 794 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3287 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4228 micro
Összesen
1618
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl tejföl
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A gombák tönkjéből csak a végét vágjuk le. Szűrőben alaposan öblítsük le a gombát hideg vízzel. Vastagabb szeletekre vágjuk fel. A pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet durvára aprítjuk. Meghámozzuk a krumplit, ca. fél cm-es karikákra szeleteljük, és sós vízben feltesszük főni.
- Egy teflonban felforrósított zsíron megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a pórét, pár perc múlva a gombát és a fokhagymát is. Sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg a gomba el nem főtte a levet. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet.
- Egy jénait kivajazunk. A leszűrt krumpli felet elrendezzük az alján, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal. Erre rákanalazzuk a gombát, szórunk ide is a sajtból, majd a maradék krumplival befedjük. Rásimítjuk a maradék tejfölt, és megszórjuk vajdarabkákkal. Előmelegített sütőbe toljuk. Ca. 20 perc elteltével megszórjuk sajttal, és aranyszínűre, készre sütjük. A lerakásnál ízlésünk szerint fűszerezzünk. (Só, bors).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4320
- Feltöltés dátuma: 2018. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Szeretem a csőben sült dolgokat - és "kreálni" is. Meglévő alapanyagokból legfőképpen. Ez a recept is így született.