r
Nosalty Logó

Gombás burgonyás rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Gombás burgonyás rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 809 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1618 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2114 micro
Összesen 809 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3287 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4228 micro
Összesen 1618 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák tönkjéből csak a végét vágjuk le. Szűrőben alaposan öblítsük le a gombát hideg vízzel. Vastagabb szeletekre vágjuk fel. A pórét karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet durvára aprítjuk. Meghámozzuk a krumplit, ca. fél cm-es karikákra szeleteljük, és sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy teflonban felforrósított zsíron megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a pórét, pár perc múlva a gombát és a fokhagymát is. Sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg a gomba el nem főtte a levet. Ekkor hozzákeverjük a petrezselymet.
  3. Egy jénait kivajazunk. A leszűrt krumpli felet elrendezzük az alján, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal. Erre rákanalazzuk a gombát, szórunk ide is a sajtból, majd a maradék krumplival befedjük. Rásimítjuk a maradék tejfölt, és megszórjuk vajdarabkákkal. Előmelegített sütőbe toljuk. Ca. 20 perc elteltével megszórjuk sajttal, és aranyszínűre, készre sütjük. A lerakásnál ízlésünk szerint fűszerezzünk. (Só, bors).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3854
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás burgonyás rakottas
Marti48 317 recept

Szeretem a csőben sült dolgokat -  és "kreálni" is.  Meglévő alapanyagokból legfőképpen.  Ez a recept is így született. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.