Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös újkrumpli

Tejfölös újkrumpli
Tejfölös újkrumpli
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem indulhat nálunk úgy az újkrumpli szezonja, hogy ezt az egyszerű és nagyon finom ételt el ne készítsem. Aki szereti a rakott krumplit, annak ez biztos ízleni fog, ugyanis egy jó, kicsit szottyos rakott krumplira hasonlít az íze, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Az elkészítéséréről képeket itt találtok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit lehetőleg egyforma darabokra vágjuk.
  2. Olajban megpirítjuk a felaprított hagymát.
  3. Átforgatjuk rajta a burgonyát, megszórjuk pirospaprikával (csak annyival, hogy épp rózsaszínű legyen) és sózzuk.
  4. Kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt, alacsonyabb hőfokon, néha megkeverve puhára pároljuk. (Először csak kevesebbet, mert a krumpli is enged magából vizet.)
  5. A vége felé adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, de addigra csak kevés folyadék maradjon alatta! Ha nagyon száraz a kolbász, kicsit korábban rakjuk bele!)
  6. A legvégén a tejfölt és a cikkekre vágott kemény tojást is forgassuk bele óvatosan. Összerottyantjuk és petrezselyemmel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 43 917
elküldve: 6
receptkönyvben: 783
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös újburgonya, tojásos-kolbászos újkrumpli, tejfölös-tojásos újburgonya

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2016-06-01 11:05

Mindenkinek ajánlom, tényleg gyors és egyszerű... és naggggyon finooom :)
Pici vajat tettem még bele, hogy "rakottkrumplisabb" legyen, de ez a recept így, ahogy van szuper :)
Köszönöm!

Márti99
Márti99 / Márti99 Tue, 2013-01-29 00:26

Kedves Azila!

Imádom a rakott krumplit, de néha nincs kedvem pakolgatni a rétegeket pakolgatni, babrálni. Nagyszerű ötlet! Többször megvalósítottam már, és tényleg olyan íze volt, mint a rakott krumplinak, másnak is ízlett!
Köszönjük, minden jót kívánok!
Márti

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2013-01-29 13:27

Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)

Márti99
Márti99 / Márti99 Tue, 2013-01-29 00:28

Ui.: A legjobb a házi készítésű kolbászunkkal! Szerencsére ilyen dolgokat nem kell vennünk, magunk készítjük. :)

timbor
timbor Thu, 2012-06-21 12:12

Kedves Azila!Isteni finom ez a recept ,ezentúl mindig így csinálom rakott krumplit,mindenkinek nagyon ízlett,azt hiszem én is többet ettem mint amennyit kellett volna:))köszönet érte!!!!!

Edi10
Edi10 / Edi10 Thu, 2012-06-07 12:38

Kedves Azila!

Ez volt ma az ebédünk, azt hiszem soha többé nem készítek rendes rakott krumplit, mert ez sokkal finomabb! nagyon gyorsan elkészült és olyan jó szaftos, imádom! Köszi a receptet! További szép napot!

BladesOrsi
BladesOrsi Mon, 2011-11-14 20:56

Elkészítettem, nagyon finom lett. :-) Tényleg olyan mint a rakott krumpli, ami a kedvencem. :-))

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-06-29 13:15

Minimaszat!
Lehet, hogy sok vizet tettél alá az elején, és nagyon leveses volt, mielőtt a tejfőlt is beleraktad, így elképzelhető, hogy inkább főzelék jellege lett. A savanykás íz arra utal, hogy sok tejfölt tettél bele, és valamilyen savanyúbb fajtát, mert amúgy nem savanykás, inkább szottyos, rakott krumpli ízű és állagú. Mielőtt a tejfölt beleteszem csak egészen kevés leve van. Ítt képekben is láthatod az elkészítését, látható, hogy nem túl sok leve van. http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=19745434

minimaszat
minimaszat Tue, 2011-06-28 16:36

A képen nagyon guszta, de nekem elég furára sikeredett...konkrétan úgy néz ki, mintha valaki megrágta volna egyszer. Voltaképpen az egész egy rózsaszín sűrű truyti lett. És elég savanykás is. Lehet, hogy túl sok tejfölt raktam bele?

varikriszti
varikriszti Sun, 2011-06-12 11:31

Kedves Azila!
Megszeretteted velem a rakott krumplit.A hagyományosat nem nagyon szeretem, de a családnak mindig szoktam készíteni.Ez a változat sokkal jobban ízlik.Köszi az ötletet és,hogy megosztottad velünk.Üdv.: Kriszta

kitekata
kitekata Fri, 2011-06-17 19:52

Nagyon finom ez a krumpli amit mi már régóta csak "mama féle rakott krumplinak" neveztünk el. Drága jó Anyukánk / most 90 éves /készítette ezt amikor már csak saját magának kellett főzzön.
Mi is igen megkedveltük és gyakran elkészítettük a családunknak.

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2011-06-10 13:31

Elkészítettem, megettük, nagyon finom volt. Egy kicsit hígabbra csinálhattam volna. Majd legközelebb.
Köszi a receptet.

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2011-06-09 20:47

Anci, Éva!
Örülök, hogy tetszik a recept. Próbáljátok ki, biztos ízleni fog, mert nagyon finom.
Jó hétvégét!
Aliz

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-09 20:44

Azila!

Jaj de guszta, nem nehéz étel, enni se és elkészíteni se, újburgonya imádatban szenvedünk:-))) , főtt tojás,-szuper magában is, de akár, párolt csirkéhez is, ki tudja,minő hús, lehet hal is?- mindegy, de valami fantasztikus, már ránézni is:-)))
Szép hosszú hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-09 17:24

Kedves azila !
Nagyon örülök ennek az újkrumplis receptnek ! Azt hiszem, most köretként fogom elkészíteni.
Köszönöm, szép estét ! Anci

548
újkrumpli 1 kg
vöröshagyma 1 kis db
lángolt kolbász 15 dkg
főtt tojás 3 db
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor