Hagymalepény húsos szalonnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
3 kcal
-
31g tej18 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
53 kcal
A feltétnek
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
35 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
746
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
23 kcal
-
250g tej140 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
A feltétnek
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g edami sajt357 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
5957
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
A feltétnek
-
38.1g vöröshagyma14 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
11.4g füstölt szalonna75 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
-
3.8g edami sajt14 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
746
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.5 g
Zsír
-
Összesen 403.4 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11307.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 2212 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 6146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1269 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 578 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 1055 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
5957
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
250 ml tej
-
1 teáskanál cukor
-
6 ek napraforgó olaj
A feltétnek
-
1 kg vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
150 g tejföl
-
100 g trappista sajt
-
100 g edami sajt
-
0.5 tk só
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a lisztet a szárított élesztővel, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felmelegített tejet is, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szalonnát kockákra vágjuk.
- Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, majd kis lángon, lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- A tepsit kiolajozzuk. A tejfölben kikeverjük a tojást és a reszelt sajtokat, majd összekeverjük a hagymával.
- A sütőt előmelegítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, áttesszük a tepsibe, a peremét odanyomkodjuk a tepsi széléhez és kissé felhúzzuk. Elosztjuk rajta a hagymás masszát és megsütjük.
- Melegen vagy langyosan fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3769
- Feltöltés dátuma: 2012. február 23.
Ajánló
A megpucolt, félbevágott hagymákat áztassuk be egy tál hideg vízbe és nem fogja csípni a szemünket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Szeretjük a hagymát! :) Gyakran szoktunk tojásos sült hagymát is fogyasztani, egy szelet kenyérrel. Ez egy jóval tartalmasabb fogás és nagyon finom is! Hamar el is fogyott, pedig nem kicsi adag lett belőle. :)