r
Nosalty Logó

Medvehagyma pestós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagyma pestós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.)
  2. Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  4. A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, ügyelve arra, hogy maradjanak medvehagyma levél darabkák:).
  6. Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket, és tovább sütjük a pitét 180 fokon, míg a töltelék át nem sül (kb.:20-25 perc).
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6794
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.Készíthetjük vendégváráshoz, borozgatáshoz, de önálló fogásként is kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma pesto készítésekor jutott eszembe, hogy a pestóból akár pitetöltelék is készíthető. Rögtön neki is láttam:) Összegyúrtam a vajas tésztát, a pestóhoz adtam tejszínt, tojást, reszelt parmezán sajtot és kevés tejfölt, jól összekevertem és már kész is volt a töltelék. A tésztát elősütöttem, majd a töltelékkel együtt tovább sütöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek