Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás-gombás leveles tészta

Kelkáposztás-gombás leveles tészta
Kelkáposztás-gombás leveles tészta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelkáposztafőzelék helyett valami újdonságot akartam kitalálni, amihez felhasználhatom a hűtőmben várakozó fél kelkáposztát. MIvel a leveles tészta nagy rajongója vagyok, így ezt találtam ki. Másnap ebédre szántam, de már tízórai lett belőle, nem bírtam kivárni az ebédidőt :)! Kollégáim szívesen fogadták, nekik is ízlett.
Aránylag gyors, változatossá teszi a kelkáposzta felhasználását. Leírni az elkészítését tovább tartott, mint elkészíteni :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felengedni.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd kilisztezzük.
  3. A káposztát kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A felszelt káposztát az olajon - lassú tűzön, nehogy leégjen - megpároljuk. Ha ekkor tesszük rá a sót, hamarabb összeesik. Egy nagyon kevés vizet öntsünk alá.
  5. Hozzáadjuk az őrölt köményt.
  6. Közben a megmosott gombát felszeleteljük. (Én szárával együtt először félbe, majd pedig keresztben csíkokra vágtam.)
  7. Amikor már látszik a káposztán, hogy majdnem megpárolódott, hozzáadjuk a gombát. Megborsozzuk.
  8. A fokhagymát vékony csíkokra szelve hozzáadjuk.
  9. Amikor megpárolódtak a zöldségek (Nem baj, ha a káposzta egy kicsit ropogós marad, a sütőben még úgyis kap hőt.), elzárjuk a tüzet alatta.
  10. A tésztát a megfelelő méretre nyújtjuk.
  11. A tűzálló tálba terítjük úgy, hogy minden irányba annyira lógjon túl a tál szélén, hogy a töltelék betöltése után be tudjuk takarni vele az egészet.
  12. Ráhalmozzuk a káposztás gombát.
  13. Csipet sóval felverünk egy tojást, hozzáadjuk a szójajoghurtot, és szerecsendiót reszelünk bele.
  14. Ezt a keveréket rákanalazzuk a töltelékre, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
  15. Előmelegített sütőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 17x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztával töltött leveles tészta, lepény kelkáposztás, gombás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
kelkáposzta 0.5 közepes db
csiperkegomba 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
szójajoghurt 125 ml
leveles tészta 500 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 3 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál