Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves szójatejszínnel

Gombaleves szójatejszínnel
Gombaleves szójatejszínnel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gombát, és már régen ettem levest. A szárított vargányát még húsvétkor az Őrségben vásároltuk, egy falusi rendezvényen.

Elég nagy adag készül belőle, simán jól lakik belőle egy 4 tagú család is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

A galuska helyett tehetünk bele csipetkét, tésztát is ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát 1 órával a felhasználás előtt vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, az olajon a sóval megpároljuk.
  3. Amikor már üveges, levesszük a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
  4. Felengedjük vízzel, kb. 1 literrel, amibe beletesszük a megtisztított és karikára vágott petrezselymet és répát, a fokhagymát (ezt egyben).
  5. Ezután először félbe, majd keresztbe vágjuk a gombákat, így megtartja a formáját. Mehet ez is a levesbe. :) (Én a szárított gomba áztató vizét is beleöntöttem, hisz előtte alaposan megmostam a gombát.)
  6. Ezután amikor már puhultak a zöldségek, mehetnek bele a zöldfűszerek (ezek most szárított formában), majd borsozzuk, és szerecsendiót adunk hozzá. (A szerecsendiót én egy éles késsel szoktam megkapargatni.)
  7. Míg lassan forrdogál, elkeszítjük a galuskát. Összekevjük a hozávalókat, és beleszaggatjuk a levebe. (Egyszerű, bár nekem nem ez lett életem fő műve. Lehet, hogy a teljes kiőrlésű liszt nem alkalmas rá, lehet hogy túl híg volt, nekem eléggé szétesett.)
  8. Ezután már csak a szója- vagy zabtejszínt kell hozzáadnunk. 
  9. Időközben ha úgy látjuk, öntsük fel még vízzel. Pár percig lassan forraljuk, és már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdei gombaleves teljes kiőrlésű galuskával, tejmentes gombakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

234
csiperkegomba 4 közepes db
csiperkegomba 4 közepes db
laskagomba 10 dkg
szárított gomba 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fehérrépa 1 db
sárgarépa 1 db
fokhagyma 3 gerezd
zabtejszín 2 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
víz 1.5 l
tojás 1 db
teljes kiőrlésű liszt 4 evőkanál
víz 1 ek
0 ízlés szerint