Zabtejszín

A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A zabtejszín zabból készült folyékony alapanyag, laktózt nem tartalmaz, ezért tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják, felhasználása mégis megegyezik a tejből készült tejszínével: alkalmas sütésre, főzésre, sőt, még habot is lehet belőle verni. A zabtejszín zabból, vízből és különféle növényi olajokból készül, bioboltokban kapható.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
8 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
Nátrium
40 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
egyszeresen telített zsírsav
2 g
többszörösen telített zsírsav
5 g
ásványi anyagok
Nátrium
40 mg
szénhidrát
rost
1 g
cukor
6 g
vitaminok
A panna cotta tökéletes nyári desszert, hiszen nem túl édes, krémesen lágy és hűsít.
NosaltyA lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!
NosaltyA piték készülhetnek sok különböző töltelékkel: hússal, zöldségekkel, hallal. A lényeg azonban mindig ugyanaz: a tészta legyen omlós és porhanyós, a tejszínes töltelék selymes és krémes, az ízek pedig harmonikusak. Jöjjenek a kedvencek!
NosaltySzlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.
A különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.
Nyárias, színes, illatos fogások ebédre, melyektől már a szemed is felcsillan, olyan szépek!