Zabtejszín

Zabtejszín

Leírás

A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A zabtejszín zabból készült folyékony alapanyag, laktózt nem tartalmaz, ezért tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják, felhasználása mégis megegyezik a tejből készült tejszínével: alkalmas sütésre, főzésre, sőt, még habot is lehet belőle verni. A zabtejszín zabból, vízből és különféle növényi olajokból készül, bioboltokban kapható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Zabtejszín

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

8 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

zabtejszín?

Top ásványi anyagok

Nátrium

40 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

egyszeresen telített zsírsav

2 g

többszörösen telített zsírsav

5 g

ásványi anyagok

Nátrium

40 mg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

6 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.