Zabtejszín

Zabtejszín

Leírás

A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A zabtejszín zabból készült folyékony alapanyag, laktózt nem tartalmaz, ezért tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják, felhasználása mégis megegyezik a tejből készült tejszínével: alkalmas sütésre, főzésre, sőt, még habot is lehet belőle verni. A zabtejszín zabból, vízből és különféle növényi olajokból készül, bioboltokban kapható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Zabtejszín

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

8 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

gramm zabtejszín?

Top ásványi anyagok

Nátrium

40 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

egyszeresen telített zsírsav

2 g

többszörösen telített zsírsav

5 g

ásványi anyagok

Nátrium

40 mg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

6 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...