r
Nosalty Logó

Gnocchi bolognais sajtmártással

Dorii
Gnocchi bolognais sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

557
Kalória
32.9g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
244.3g
Víz
138.9g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 2228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchi-hoz

A bolognai mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9377.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    6395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A gnocchi-hoz

  1. A krumplikat megtisztítjuk, majd héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor kész megpucoljuk, hagyjuk kihűlni, fűszerezzük. Beleütjük a tohást, hozzáöntjük a lisztet, a sajtot, majd tészta állagúra gyúrjuk.
  2. Lisztes deszkán kinyújtjuk és kb 2 cm-es hengereket formázunk belőlük. Amikor ez kész, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. A mártáshoz 3 ek olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd rá 1-2 percre a darált húst is. Amikor jól megpirult a hús megfűszerezzük az oregánóval és sóval. Rászórjuk a Bolognai alapot, majd felöntjük vízzel és a borral, puhára főzzük.
  4. A sajtszószhoz a vajat külön tálban felolvasztjuk, hozzáöntünk 2,5 dl tejet és elkeverjük benne a tasak tartalmát. (Én ehhez is szórtam egy kis sajtot.) Folyamatos kevergetés alatt kb. 5 perc alatt kész.
  5. Egy tűzálló tállba a gnocchi-t a bolognai mártással rétegezve helyezzük el. (1 sor gnocchi, ráöntünk 1 sort a bolognai mártásból, rá a sajtszósz + reszelt sajt, aztán még 1 sor gnocchi stb..)
  6. A tetejére kerül a sajtszósz, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kész. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Először egy újságban találtam ezt a receptet, amit nem sokkal utána el is készítettem. Kicsit több időt igényel, de biztos vagyok benne, hogy megéri!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek