Sajtszósz

Sajtszósz

Leírás

A sajtszósz lényege, hogy forró közegben (tejszín, rántás) valamilyen sajtot vagy sajtokat szószos állagúra keverünk, így kapjuk a sajt ízét tartalmazó öntetet. Teljes egészében elkészíthetjük otthon, vagy megvehetjük por formában a boltban. Felhasználhatjuk sült húsokhoz, tésztákhoz, rakott ételekhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sajtszósz

fehérjetartalom

6.71 g

zsírtartalom

29012.432 g

szénhidráttartalom

6.83 g

víztartalom

70.5 g

Hány kalória

gramm

sajtszósz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

828 mg

Kalcium

184 mg

Foszfor

157 mg

Magnézium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.017 g

C vitamin

0.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.125 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.71 g

Zsír

telített zsírsav

6.01 g

egyszeresen telített zsírsav

3.823 g

többszörösen telített zsírsav

2.599 g

koleszterin

29 g

ásványi anyagok

Kalcium

184 mg

Vas

0.21 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

157 mg

Nátrium

828 mg

Cink

0.98 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.01 mg

Szelén

3.2 µg

szénhidrát

rost

0.5 g

cukor

0.42 g

víz

70.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.006 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg

Niacin - B3 vitamin

0.024 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.125 mg

Folát

4 µg

Retinol

77 µg

B12 vitamin

0.14 µg

A vitamin

80 µg

C vitamin

0.4 mg

B6 vitamin

0.017 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.