r
Nosalty Logó

Grízgnocchi alla romana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Grízgnocchi alla romana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 643 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2569 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 156 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 643 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2569 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A gnocchi elkészítése:
  2. 2 dl víz hozzáadásával felforraljuk a tejet.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, majd állandó keverés mellett a búzadarát.
  4. Még 5 percig kevergetjük, majd deszkára borítjuk.
  5. 1 cm vastag lapot formálunk belőle, hűlni hagyjuk.
  6. Abesamel elkészítése:
  7. A tejet fűszerezzük, felforraljuk.
  8. A vajból és lisztből világos rántást készítünk.
  9. Fokozatosan, állandó keverés közben hozzáadjuk a forró tejet.
  10. Jól összeforraljuk.
  11. Összeállítás:
  12. A zsályaleveleket keskeny csíkokra vágjuk.
  13. A kihűlt és megkeményedett tejbedarából lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kerek lapokat vágunk.
  14. Kivajazott sütőformába fektetjük félig egymásra.
  15. Amikor a sütőforma megtelt, leöntjük a besamellel, rászórjuk a zsályát és a reszelt sajtot.
  16. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15329
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 20.

Ajánló

Pasta helyett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grízgnocchi alla romana
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyon-nagyon kellemes a szerecsendió és a zsálya összhangja ebben a jó kis római figurában!

Hozzávalók

A gnocchihoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek