Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes mogyorókrémes torta

Gluténmentes mogyorókrémes torta
Gluténmentes mogyorókrémes torta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért nem írtam azt, hogy glutén- és laktózmentes mogyorókrémes torta, mert sajnos mogyorókrémből vagy csak gluténmentes, vagy csak laktózmentes lelhető fel. Én gluténmentest használtam, a laktózmentességet 2 db laktáztablettával értem el. :)

(Update: a Sparban találtam saját márkás laktóz- és gluténmentes mogyorókrémet! :)

A piskóta készítésénél használhatunk a zabliszt helyett gluténmentes piskóta lisztkeveréket is.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a "cukor" felével. A tojássárgákat a "cukor" másik felével és a margarinnal eldolgozzuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, útifűmaghéjjal és darált mogyoróval.
  3. Ezután a vajas tojássárgához kezdjük adagolni a lisztes keveréket és a tejet lassanként, és robotgéppel összedolgozzuk. Majd ehhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjehabot egy lyukas fakanál segítségével.
  4. Sütőpapírral bélelt, 23-24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
  5. Ha megsült a piskóta és már nem túl forró, leválasztjuk a tortaforma-karikát, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejből, pudingporból és a "cukorból" sűrű pudingot főzünk.
  2. A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk.
  3. Mikor már az elkészült puding, nem túl forró, de még meleg, robotgéppel beledolgozzuk a mogyorókrémet (a mogyorókrém mennyisége igazából ízlés kérdése, 3-4 púpos evőkanál elvileg elég bele, de ha úgy érezzük, több kell, akkor nyugodtan:) ).
  4. Majd ha kihűlt teljesen, elkeverjük benne a zselatinfixet, és utána a lyukas fakanalunkkal beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alját visszahelyezzük a tortaformába, és rákenjük a krém felét.
  2. Majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, amire jöhet a megmaradt krém.
  3. A tetejét darált mogyoróval díszítjük.
  4. Pár óra hűtős pihentetés után már szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bambi46

Mióta szakács: 2016.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mogyorókrémes torta, laktózmentes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
zabpehelyliszt 6 dkg
rizsliszt 6 dkg
kókuszliszt 6 dkg
tojás 3 db
tejmentes margarin 10 dkg
xilit 20 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
törökmogyoró 5 dkg
útifű maghéj 0.5 ek
laktózmentes tej 2.5 dl
laktózmentes tej 7.5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
xilit 5 dkg
habtejszín 150 ml
nutella 4 ek
habfixáló 1 csomag
zselatinfix 0.5 csomag