Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes édes tökkenyér

Gluténmentes édes tökkenyér
Gluténmentes édes tökkenyér
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, nagyon puha, enyhén édes sütőtök kenyér törökmogyoróval és tőzegáfonyával. Más diófélét vagy szárított gyümölcsöt is használhatunk.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Gluténmentes, növényi zsiradékkal készített, enyhén édesített és még zöldség is van benne! Mást igazán nem kívánhatunk! Talán még egyetlen egy dolgot: hogy vissza tudjuk fogni magunkat a "csak még egy szelet" gondolattól...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy nagy kenyérsütő formát kivajazunk, és rizsliszttel megszórjuk. Félretesszük.
  2. A törökmogyorót közepesen meleg grill alatt vagy 180 Celsius fokos sütőben 20 perc alatt megpörköljük. Miután kihűlt, a héját lemorzsoljuk. Két maroknyit egy erős, jól záródó műanyag zacskóban sodrófával összetörünk. A többit konyhai robotgépben addig daráljuk, míg krémessé válik, vagyis vaj képződik. Kb. 3-5 perc. Néha a tál oldalát lekaparhatjuk.
  3. Egy keverőtálban a rizslisztet, burgonyalisztet, xantánát, sót, sütőport, szódabikarbónát egy habverővel csomómentessé keverjük. (A burgonyaliszt csomós, és a rizsliszttel együtt folyadékkal érintkezve könnyen csomósodnak. Ha kevergetve fellazítjuk őket könnyebb csomómentes tésztát előállítanunk.)
  4. A lisztes keverékhez adjuk a cukrot és fűszereket, elkeverjük.
  5. Szilikon spatulát vagy fakanalat veszünk elő. Ezzel keverjük a tojásokat egyenként a tésztához.
  6. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, mogyoróvajat és az olajat is. Mindegyikkel egyenként csomómentesre keverjük.
  7. A tőzegáfonyát vagy szárított gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és a keverékbe forgatjuk.
  8. Az előkészített kenyérsütő formába öntjük vagy kanalazzuk. Érdemes a tésztát a forma szélére húzni, mert még így is nagyon púpos lesz sütés után. Megszórjuk az összetört törökmogyoróval.
  9. Egy óra alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, és hűlni hagyjuk. Ha már csak langyos, kiboríthatjuk a formából. Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x15x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tökös süti, sütőtök kenyér, tökös szelet, gyümölcsös töksüti, sütőtök kenyér törökmogyoróval és tőzegáfonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
rizsliszt 15 dkg
burgonyakeményítő 15 dkg
törökmogyoró 15 dkg
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 kávéskanál
xantana 1 csapott ek
fahéj 2 kávéskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
szerecsendió 1 késhegynyi
szegfűbors 1 késhegynyi
nádcukor 20 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 6 ek
sütőtök 20 dkg
tőzegáfonya 5 dkg