r
Nosalty Logó

Karácsonyi puding egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Karácsonyi puding egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Elkészítés

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

  1. Az aszalt gyümölcsöket egy tálkába tesszük - én most aszalt meggyet, fekete cseresznyét, sárgabarackot és kandírozott narancsot használtam. Hozzáöntjük a tej és a brandy felét, és hagyjuk egy órát pihenni.
  2. A lisztet, a kókuszreszeléket, a nádcukrot és a fűszereket egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olvasztott vajat, valamint a tej és a brandy másik felét.
  3. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd hozzáforgatjuk a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a mandulapelyhet, valamint a felaprított étcsokoládét.
  4. Kivajazunk-lisztezünk egy müzlis tálat, vagy 2-3 kisebb tálkát. Belekanalazzuk a tésztát, majd lenyomogatjuk tetejét, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. A tálkák tetejét szorosan lefedjük egy-két réteg alufóliával.
  5. A tálkákat egy magasabb falú tepsi közepébe helyezzük, és a tepsi magasságának feléig vizet öntünk. Így tesszük be őket 170°C-ra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából egy-másfél órát (ha egy nagyobb pudingot készítünk: 2) gőzöljük.
  6. A sütőből kivéve negyed órát pihenni hagyjuk a pudingokat, majd óvatosan kiborítjuk őket a tálkákból. Ízlés szerint még megszórhatjuk a tetejüket fahéjas porcukorral is, aztán pedig kínálhatjuk is.

hozzávalók a brandys vajkrémhez

  1. A puha vajat kézi mixerrel habosra keverjük, majd belekeverjük a porcukrot. Hozzáadjuk egy fél vaníliarúd kikapart magjait, és ízlés szerinti mennyiségű brandyt.
  2. Jól lehűtjük, és a karácsonyi puding mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11529
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi puding egyszerűen
Rosanics Petra 313 recept

A karácsonyi puding egyike azoknak a híres angol fogásoknak, amikről már mindenki hallott, de csak kevesen készítették el házilag is. Ez esetben pedig csak egy egyszerű gyümölcskenyérről van szó, amit gyakran kínálnak brandys vajkrémmel. Én most csaltam is egy kicsit, mert megfeleztem a hagyományos alapanyag-mennyiséget, ráadásul egy nagy forma helyett több kicsiben készítettem el - így ugyanis hamarabb megsülnek. Szóval ha szeretnétek megtudni, milyen az az édesség, amit még Poirot is megdicsért a szakácsnőnek, próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek