Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi puding egyszerűen

Karácsonyi puding egyszerűen
Karácsonyi puding egyszerűen
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi puding egyike azoknak a híres angol fogásoknak, amikről már mindenki hallott, de csak kevesen készítették el házilag is. Ez esetben pedig csak egy egyszerű gyümölcskenyérről van szó, amit gyakran kínálnak brandys vajkrémmel. Én most csaltam is egy kicsit, mert megfeleztem a hagyományos alapanyag-mennyiséget, ráadásul egy nagy forma helyett több kicsiben készítettem el - így ugyanis hamarabb megsülnek. Szóval ha szeretnétek megtudni, milyen az az édesség, amit még Poirot is megdicsért a szakácsnőnek, próbáljátok ki ezt a receptet!

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók a karácsonyi pudinghoz

hozzávalók a brandys vajkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

karácsonyi puding

  1. Az aszalt gyümölcsöket egy tálkába tesszük - én most aszalt meggyet, fekete cseresznyét, sárgabarackot és kandírozott narancsot használtam. Hozzáöntjük a tej és a brandy felét, és hagyjuk egy órát pihenni.
  2. A lisztet, a kókuszreszeléket, a nádcukrot és a fűszereket egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olvasztott vajat, valamint a tej és a brandy másik felét.
  3. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd hozzáforgatjuk a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a mandulapelyhet, valamint a felaprított étcsokoládét.
  4. Kivajazunk-lisztezünk egy müzlis tálat, vagy 2-3 kisebb tálkát. Belekanalazzuk a tésztát, majd lenyomogatjuk tetejét, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. A tálkák tetejét szorosan lefedjük egy-két réteg alufóliával.
  5. A tálkákat egy magasabb falú tepsi közepébe helyezzük, és a tepsi magasságának feléig vizet öntünk. Így tesszük be őket 170°C-ra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából egy-másfél órát (ha egy nagyobb pudingot készítünk: 2) gőzöljük.
  6. A sütőből kivéve negyed órát pihenni hagyjuk a pudingokat, majd óvatosan kiborítjuk őket a tálkákból. Ízlés szerint még megszórhatjuk a tetejüket fahéjas porcukorral is, aztán pedig kínálhatjuk is.

brandys vajkrém

  1. A puha vajat kézi mixerrel habosra keverjük, majd belekeverjük a porcukrot. Hozzáadjuk egy fél vaníliarúd kikapart magjait, és ízlés szerinti mennyiségű brandyt.
  2. Jól lehűtjük, és a karácsonyi puding mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

christmas pudding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
aszalt gyümölcsök 200 g
brandy 1 dl
tej 2 dl
finomliszt 65 g
kókuszreszelék 80 g
nádcukor 60 g
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
vaj 50 g
mandulapehely 2 ek
étcsokoládé 50 g
vaj 100 g
porcukor 75 g
vanília 0.5 db
brandy 2 ek