Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Évi mama kókuszos almás kenyere

Évi mama kókuszos almás kenyere
Évi mama kókuszos almás kenyere
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éva néni szeret kísérletezni, kitalál mindig valami finomat, s mivel saját termésű almája van, így gyakran kerül almás sütemény az asztalra. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kevesebb szükséglet esetén készíthető féladag is, de kitűnően fagyasztható is egy fáradsággal! Csak ajánlani tudom! Néha citrommázzal is leöntöm, és megszórom kókusszal, így már egy kitűnő sütemény, mely megállja a helyét bármilyen alkalommal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk. Egy ek cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a citromlével jól összekeverjük.
  2. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, kókusz, só, cukor, sütőpor és a szódabikarbóna) jól összekeverjük.
  3. A tojást, az olajat és a tejet is összekeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, keményebb tésztát kapunk.
  4. Hozzáadjuk az almakockákat is, óvatosan elkeverve.
  5. Kikent, megszórt püspökkenyérformákba tesszük, inkább kettőbe (lehet a másik egy őzgerincforma is), és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  6. Ha kihűlt kiborítjuk, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 640
elküldve: 4
receptkönyvben: 159
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

labionda

Mióta szakács: 2011.12.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kókuszos püspökkenyér, kókuszos püspökkenyér almával, gyümölcskenyér kókusszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matildácska
Matildácska Thu, 2013-07-11 16:48

Most sul:) Zabpehelyliszt,tonkolybuza korpa,durum liszt es zab keverékkel keszitem.

Chris71
Chris71 Sat, 2013-03-09 20:38

Kedves Labionda!

Elkészítettem a sütidet, igaz kicsit változtattam rajta.
Mivel írtad, hogy elég nagy adag, így eleve feleztem a mennyiséget. A lisztet felesbe lecseréltem rizs és kukoricalisztre,de a kókuszt meghagytam teljes mennyiségében. Cukor helyett eritritol és barna cukor került bele. Őzgerincformában sütöttem, de sajnos kibéleltem sütőpapírral, mert féltem, hogy nem jön ki a formából...kár volt, így fakó maradt a teteje...de majd egy csokimázzal elfedem. :)

Köszönöm a receptet, finom a süti! Kriszta

labionda
labionda / labionda Sat, 2013-03-09 21:19

Nagyon örülök, hogy tetszik, és annak még jobban hogy tovább variálod..én is mindenbe teszek plusszba még valamit, pl. kukoricalisztet, vagy 1 kanál grízt..- és legutóbb ebbe is olivaolajat tettem, úgy még jobban ízlett :)
üdv. Éva

Chris71
Chris71 Sun, 2013-03-10 11:09

Sajnos úgy néz ki, hogy a gluténmentes verzión még csiszolni kell....melegen szépen lehetett szelni, de most szétesik...de az íze nagyon jó....nem adom fel...:)

625
finomliszt 25 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
szódabikarbóna 0.5 tk
cukor 15 dkg
1 kk
alma 70 dkg
cukor 1 ek
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
citrom 0.5 db
porcukor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál