r
Nosalty Logó

Évi mama kókuszos almás kenyere

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labionda
Évi mama kókuszos almás kenyere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    3062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 3749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk. Egyek cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a citromlével jól összekeverjük.
  2. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, kókusz, só, cukor, sütőpor és a szódabikarbóna) jól összekeverjük.
  3. A tojást, az olajat és a tejetis összekeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, keményebb tésztát kapunk.
  4. Hozzáadjuk az almakockákat is, óvatosan elkeverve.
  5. Kikent, megszórt püspökkenyérformákba tesszük, inkább kettőbe (lehet a másik egy őzgerincforma is), és180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  6. Ha kihűltkiborítjuk, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5115
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Kevesebb szükséglet esetén készíthető féladag is, de kitűnően fagyasztható is egy fáradsággal! Csak ajánlani tudom! Néha citrommázzal is leöntöm, és megszórom kókusszal, így már egy kitűnő sütemény, mely megállja a helyét bármilyen alkalommal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
labionda 10 recept

Éva néni szeret kísérletezni, kitalál mindig valami finomat, s mivel saját termésű almája van, így gyakran kerül almás sütemény az asztalra. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...