r
Nosalty Logó

Hamis vadas ahogy Etu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Etuuu
Hamis vadas ahogy Etu készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 2178 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 109 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4437 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.6 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17746 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2178 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    909 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A habaráshoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A húst csíkokra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük.
  2. Belerakjuk a húst, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát lereszelve és 1 ek pirospaprikát.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje húst.
  4. Ezután belerakjuk a gombát és a répát (felkockázva).
  5. Készre főzzük, mikor kész, akkor kivesszük a babérleveleket.
  6. Hozzáadjuk a mustár. A lisztet a tejföllel csomó mentesre keverjük, és szép lassan hozzáadjuk a húshoz, és összefőzzük még egy kicsit. Ekkor még lehet ízesíteni, mert a tejföl enyhít az ízeken.
  7. Ha elkészült, penne tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16718
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukám mindig mondogatta, hogy úgy megenne egy kis vadast. De mivel a vadhús drága, ezért csirkéből készült. De nagyon örült és nagyon ízlett neki.

Hozzászólások

Hozzávalók

A vadashoz

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek