r
Nosalty Logó

Gesztenyével töltött pulykatekercs

Gerzsenyi Flóra
Gesztenyével töltött pulykatekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

819
Kalória
52.2g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
51g
Zsír
179.4g
Víz
182.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 819 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8528.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    4269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1076.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 4904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A töltelékhez a vajat és az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és 4-5 szelet apróra kockázott szalonnát megpirítunk rajta. Erre jöhet majd a finomra vágott póréhagyma és a fokhagyma, amivel jól összepároljuk. A végen sózzuk, borzosuk és hozzáadjuk a finomra vágott kakukkfüvet és rozmaringot. Tegyük félre kissé kihűlni.
  3. Egy nagy tálba tesszük a gesztenyepürét, a mascarponét, a zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a durvára aprított petrezselymet, áfonyát és diót. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a pirított hagymás-szalonnás alapot is. Végül a tojással sűrű masszává keverjük, és hűtőben hagyjuk állni 20-30 percet.
  4. A pulykamellet éles késsel "kinyitjuk" pillangótechnikával, és klopfolóval egy kicsit átütögetjük, hogy egyenletesen vastag legyen mindenhol. Sóval és borssal mindkét oldalát alaposan beízesítjük.
  5. Ezt követően ráhalmozzuk a tölteléket a hozzánk közelebb eső oldalára, majd a lehető legszorosabban feltekerjük.
  6. A baconszeleteket egy nagy darab frissen tartó fóliára helyezzük, úgy, hogy fedjék egymást. Erre helyezzük hosszan a pulykaroládot, és a fólia segítségével szorosan beburkoljuk a baconnel. A rolád két végét szorosan megtekerjük, hogy egy szép egyenletes formáját kapjunk.
  7. Hűtőbe tesszük 1 órára állni. Ezt követően egy nagy magas falú sütőtálba helyezzük a fóliába tekerve, és felöntjük annyi forró vízzel, ami éppen ellepi, majd a sütőben 170 fokon kb. 40 percig pároljuk.
  8. Párolás után vegyük ki a vízből, és miután kissé kihűlt, szedjük le róla a fóliát. Tegyük egy tepsire, és 180 fokos sütőben durván egy órán keresztül süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz a bacon.
  9. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább fél órát. Másnap akár hidegen is fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p

Íme egy ütős töltött pulykarolád: igazi ízbomba, kiadós, és csodásan mutatós. A pulyka egy szívmelengetően tartalmas gesztenyés-áfonyás töltelékkel készül, és szalonnába csomagolva sül készre. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, összejövetelekre. Változatos köretekkel kínálhatjuk, és hidegtálakra is kitűnő.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...