r
Nosalty Logó

Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vitorlázó
Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1198 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9567 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1198 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    919.6 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    3061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16236.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    937 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1228 mg
  • Foszfor
    8561 mg
  • Nátrium
    4402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    470 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    310 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    2726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 9567 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átmossuk a pulykát, és egy méretes tepsiben a hátára fektetjük - alá kis olajat öntünk.
  2. A darált húst a tejszínnel, gesztenyemasszával jól elkeverjük, majd begyömöszköljük a pulyába.
  3. A szalonnából szeleteket vágva megtűzdeljük a pulykát, alaposan besózzuk, és a fűszerekkel megszórjuk.
  4. Az aszalt szilvát, a gerezdekre vágott almát és körtét lehetőség szerint be-be gyömöszköljük szintén.
  5. A maradék töltelékkel nincs gond, körberakjuk vele a tepsit a pulyka körül, szépen beöntözzük a borral.
  6. Alufóliából készítünk egy dupla szélességű "burkolatot" a tepsire, majd betesszük - 2 óra, 190 fokon
  7. Közben meg-megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön...
  8. Ha a két órát kivártuk, levesszük a fóliát és elkezdjük szépen pirítani a madárkánkat - persze a tepsiben lévő finom szaftot használva az öntözésre.
  9. Ha pirosra sült, kivesszük - ez még egy óra...
  10. Házilag készített burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27999
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Hozzá Chardonnay, vagy Rosé illik, mindkettőt igen hűvösen - 8 - 9 fokon kell felszolgálni... A desszert természetesen a bejgli, ami nem maradhat el a karácsonyi asztalról!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült
vitorlázó 8 recept

Az első pulykánál nem gondoltuk végig, mekkora a sütő, így szegényt aprítgatni kellett, mert nem fért be. A nagy siker azonban nem maradt el, mert azóta állandó része a karácsony másnap ebédnek. A sütés "illata" mindenkit időről-időre visszakerget a konyhába, ellenőrizni, vajon mikor lehet már enni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.