Bébipulyka

Leírás

A bébipulyka olyan fiatal pulyka, amelynek súlya 2 és 3,5 kg között mozog. A pulykahús igen közkedvelt húsfajta, mert amellett, hogy ízletes, kalóriában szegény, de telítetlen zsírsavakban gazdag. Az egészben sült pulyka töltve, vagy töltetlenül tipikus karácsonyi fogás, hagyománya Amerikából ered, ott Hálaadáskor készítik hasonlóképpen. A bébipulyka húsa jóval puhább, porhanyósabb, mint az idősebb állaté, ráadásul mérete miatt is kedveltebb, hiszen egy kifejlett pulyka elfogyasztásához már nagyobb társaság szükséges. A pulyka legértékesebb része a melle, de az egészben sütésen kívül feldolgozható külön a szárnya és a combja is. A pulykahús ízével jól harmonizál a gesztenye, mandula, illetve a különféle gyümölcsök, mint az alma, narancs is.

Bébipulyka
144
Kalória
21.6g
Fehérje
0.1g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
72.7g
Víz
72g
Koleszterin
-
Élelmi rost
70mg
Cukor

100 g Bébipulyka

fehérjetartalom

21.64 g

zsírtartalom

72004.753 g

szénhidráttartalom

0.14 g

víztartalom

72.69 g

gramm bébipulyka?

Top ásványi anyagok

Foszfor

183 mg

Nátrium

112 mg

Magnézium

25 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.599 g

Kolin

58 mg

Niacin - B3 vitamin

7.631 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.811 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.64 g

Zsír

telített zsírsav

1.461 g

egyszeresen telített zsírsav

1.826 g

többszörösen telített zsírsav

1.466 g

koleszterin

72 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

183 mg

Nátrium

112 mg

Cink

1.78 mg

Réz

0.077 mg

Mangán

0.012 mg

Szelén

21.3 µg

szénhidrát

cukor

0.07 g

víz

72.69 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.048 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.185 mg

Niacin - B3 vitamin

7.631 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.811 mg

Folát

7 µg

Kolin

58 mg

Retinol

17 µg

E vitamin

0.09 mg

D vitamin

12 µg

B12 vitamin

1.22 µg

A vitamin

17 µg

B6 vitamin

0.599 g

8 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...