Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk

Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk
Gesztenyés-aszalt szilvás csirkebatyuk
140 perc / előkészület: 40 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén karácsonykor én láttam vendégül a családot, és ez nagy kihívás volt. Szerettem volna mindenkit elkápráztatni, és az oldalon nézelődve leltem rá a Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell receptjére, ami egy tejszínes ragu. Ez adta az ihletet a batyukhoz.

hozzávalók / 6 adag

batyu

szósz

ajánlat

Köretként pirított krumpli, sült répa és marinált paprika illik hozzá. Narancskarikákkal díszítve még jobban mutat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellekből nyitott szeleteket vágunk, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét felüket enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálban a vajat a mikróban a gesztenyemasszára olvasztjuk, azt összetörjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával elkeverjük.
  3. A szilvákat 1 dl borba tesszük, forralásig hevítjük. A borból annyit a masszához öntünk, hogy sűrű, krémes állagú legyen. Egy púpos evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit hat egyenlő részre osztjuk.
  4. A mellek egyik oldalát vastagon bekenjük a masszával, a közepükre 2-2 szem szilvát helyezünk. A melleket négy irányból felhajtogatjuk, a túros buktához hasonló módon. Ahol szükséges, kevés masszával leragasztjuk a húst, hogy ne nyíljon szét. A tepsi alját kizsírozzuk, a batyukat belehelyezzük oly módon, hogy a hajtások felfelé álljanak. Tetejüket a darált dióval megszórjuk.
  5. A félretett masszából 6 körömnyi gombócot gyúrunk, egyik oldalukat enyhén meglapítjuk, tetejüket felcsippentjük. Ezeket a mini gesztenyéket a batyuk tetejének közepére helyezzük. A felforralt vörösborral óvatosan meglocsoljuk a húsokat, hogy ne nagyon mossa le róluk a diót (ne csak alá öntsük!).
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, kis légzőnyílásokat szúrunk rajta, majd előmelegített sütőben 1-1.5 órán át pároljuk. Ezt követően még 10-15 percig pirítjuk őket.
  7. A sütési idő végeztével a batyukat kiszedjük egy tálra, a lesült részt a narancslével és kevés vízzel alapos kevergetéssel feloldjuk, majd egy kisebb lábosba öntjük. Fél dl vörösbort öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, illetve mézet keverünk hozzá. Kicsit forraljuk, amíg az alkohol elpárolog belőle, majd egy csapott evőkanál liszttel besűrítjük. Tovább forraljuk, amíg el nem éri a kellő sűrűséget.
  8. A batyukat a sűrű szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 994
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hagymafaló

Mióta szakács: 2015.02.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvás csirkehúsos batyu, csirkebatyu mézes-vörösboros szósszal, gesztenyés aszalt szilvás csirkebatyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
csirkemell filé 3 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
gesztenyemassza 250 g
vaj 5 dkg
kakukkfű 1 tk
fokhagyma 4 gerezd
aszalt szilva 10 dkg
dió 10 dkg
édes vörösbor 1 dl
sertészsír 0.5 ek
narancslé 1 dl
víz 0.5 dl
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 ek
finomliszt 1 evőkanál