r
Nosalty Logó

Töltött csirke csont nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Töltött csirke csont nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 989 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3959 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 148 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 989 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    288.5 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10779 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1952 micro
  • Kolin:
    1524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10759 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 3959 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészbe maradjon. Segítségül itt van, hogyan is kell.
  2. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és legalább egy fél órát hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, a csirkemájat ledaráljuk, vagy elkaparjuk és a megpárolt gombához adjuk az összetört fokhagymával együtt. Ezután nagy tűzön kb. 5 perc alatt készre pároljuk, hozzáütjük a felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. A kész tölteléket a csirkébe töltjük, és ügyesen - hogy sütés közben szét ne nyíljon - átkötözzük.
  5. A tepsibe teszünk két vastagabb szelet füstölt szalonnát, majd arra helyezzük az elészített csirkét, és lefedjük a vékonyabb szeletekre vágott és írdalt szalonnával.
  6. Kevés olajat öntünk alá a vízzel együtt, mellérakjuk a megpucolt vöröshagymát és a héjában meghagyott fokhagymákat.
  7. Fóliával feledve, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9723
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Köretként bármi :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A minap láttam az interneten, hogyan kell csirkét kifilézni, gondoltam, megpróbálom. Sikerült is elsőre, és a végeredmény se lett "kutya". Azért nem a sült változatát raktam fel, mert így nyersen többet mutat.

Hozzászólások (10)

Juliska12

Hát ez nagyon tuti, hétvégén biztosan kipróbálom! Köszi, hogy feltetted!

Törölt felhasználó

moderálva

Törölt felhasználó

Nem gondolja, kedves Sanyasef, hogy kúltúrált formában kellene véleményt nyílvánítania?! Attól még, hogy Önnek nem nyeri el valami a tetszését, még nem kell ledegradálni, f?leg nem az Ön által használt jelz?vel. Egyébként ezt a módszert már én is kipróbáltam, bár kicsit más tölteléket használtam, de a végeredmény isteni finom volt, és nem utolsó sorban nagyon mutatós is. Mindenkinek tudom ajánlani! :)

P.

Kérjük a hasonló hangvétel? hozzászólás mell?zését.

gyorgyi63

Valaki próbálta már így levetk?ztetni a csirkét???? Sikerült????

Törölt felhasználó

kiválóan m?ködika kicsontozás, nagyon klassz:)

Debmo

Cinnamon! Köszönöm, hogy kiálltál mellettem, bár igazából nem tudom, hogy milyen véleménye volt a "sanyának". A moderálásból gondolom, hogy nem dicsért agyon. Minden esetre köszönöm a véleményed, mert jól esett. Szép napot.

Debmo

Juliska! Remélem kipróbálod és tetszeni fog. Nálam bejött. Üdv: debmo

Debmo

Györgyi Hidd el nem annyira nehéz, mint amilyennek els?re t?nik. Próbálkozz meg fele, mert a végeredmény igazán megéri. S?t, még kicsit magabiztosabb is lettem t?le. Tegnap csak "sima" csirkeszárnyat rántottam (lollipopp) a videón elkészített csontozás szerint, és a párom alig gy?zte magába tömni. Még az íze is más volt. Egyszóval el?re, hajrá..... Majd számolj be róla, hogyan sikerült, sok sikert.

Debmo

Szia Ági Örülök, hogy sikerült, remélem a végeredmény is összejött. Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség az egész, és utána igazán büszke magára az ember.

Törölt felhasználó

Ma én is elkészítettem, igazán nagy sikere volt. Valóban nem nehéz kicsontozni, és igen is nagyon büszke magára az ember.

Debmo

Igazán örülök, hogy sikerült és hogy ízlett. Szép napot :)

KittyManó

Elhajítom magam! B? 1 éve vezetek háztartást és ugye az ember lánya csontosan veszi a husit, úgy olcsóbb és a kutyus is örül. De rühellem kifilézni. F?leg a csirkemellet. Nnnna de ez a videó és ez a módszer fenomenális!! Nem tudom, hogy Sanyaséfnek mi baja lehetett, de az tuti, hogy hétvégén ez lesz az ebéd!:))) Nagyon köszönjük a receptet és a videót is! Még sok ilyet! :) (Alig várom, hogy a férjem meglássa ezt a módszert! Tuti lemegy hídba :D ) Alma

Debmo

Szia Kitty! Örülök, hogy megtetszett a módszer, nekem is nagyon bejön. Remélem elkészítetted és jó sikerült, ha gondolod, számolj be róla. Sanyaséf hozzászólását nem olvastam, mert addigra moderálták, de ahogy kivettem, valami olyasmi gondja lehetett, hogy nem hitte el, hogy valóban ki van csontozva és meg van töltve. Szerintem azt gondolta, hogy csak körbekötöttem egy csirkét. Ezért a megadott e-mail címére elküldtem az összes fényképet, amit csináltam. Azért raktam fel a nyers húsról képet ide, mert így többet mutat, mint sülve, de Sanyaséfnek elküldtem a megsült és feldarabolt csirkér?l készült képeket, azóta csendben van. Egyébként meg?riztem a képeket, bármikor szívesen elküldöm annak aki kéri. Szóval további jó sütés-f?zést, sok sikert a konyhába neked. Remélem sikerül a kedves férjed elkápráztatni :) Szép napot!

KittyManó

Elkészítettem szombaton, bár voltak sötét pillanatok, de talán majd másodszorra - harmadszorra jobban megy :) Az alapvet? probléma az volt, hogy nem figyeltem a csirkét, amit vettem, így itt-ott ki volt szakadva a b?re. Annyit változtattam, hogy azt a tölteléket készítettem bele, amivel egyébként is szoktam tölteni a csirkecombot. Római tálban sütöttem meg, krumplit szeleteltem alá és hagymát szórtam mellé feldarabolva. A maradék töltelékb?l gombócokat csináltam és mellé raktam. Remekül nézett ki és az íze..... nagyon finom volt :) A férjem is le volt ny?gözve. Csak nem annyira tudta kimutatni, mert szegényem reggel jött haza 24 órás szolgálatból én meg pocaklakóval a hasamban napi 16 órát alszom, így csak este 7-re lett kész. De a lényeg, hogy tegnap este, mikor csomagoltam neki mára, kiszólt a fürd?b?l, hogy: "Manócska, ugye van még olyan husi?!". Szóval mondhatjuk, hogy siker volt :) Még egyszer köszönjük ezt a receptet! És a tanulság: oda kell figyelni, hogy ép legyen a csirke b?re, f?leg a hajlatokban :) Ja és még annyit: férjem is kivette a részét az elkészítésb?l, mert ez a madzagos módszer nem akart a kezemre állni, így mondtam neki, hogy "tessék, ide azzal a gépészmérnöki diplomával, ezt magyarázd el!". Megnézte a videót és 10 másodperc alatt átkötözte a gyakorlásra szánt farhátat. Mire nem jó a férfiak m?szaki beállítottsága :D Alma

Debmo

Szia Alma! Nagyon örülök, hogy végül is nehézségek árán, de azért sikerült elkészíteni. Annak is örülök, hogy ízlett, annak meg f?leg, hogy hozzátetted a saját elképzelésed. A férjednek gratula a szakértelemhez, neked pedig az elkészítéshez. A továbbiakhoz sok sikert, a kis pocaklakóhoz pedig nagyon sok boldogságot és örömet kívánok. További szép napot :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én most próbáltam másodszor elkészíteni. Az els? hangsúlyozottan csak próba volt, a csontozást gyakoroltam egy kissé szakadozott b?r? csirkén. Másodszorra minden sokkal olajozottabban ment, vigyáztam, hogy ép legyen a b?rük (mivel vendégek jönnek két csirke kell) és azok is maradtak. A tölteléknél maradtam a nagyanyám féle, tejben áztatott zsömle-tojás-petrezselyem-dinsztelt hagyma-kombónál. Most a párolási szakaszon vagyok túl és nagyon élveztem az elkészítésüket. A kötözést már a Ramsay féle malacsültnél is gyakoroltam és már nagyon jól megy. Én is mindekinek ajánlom ezt a receptet!

Debmo

Kedves Nobutada! Köszönöm a hozzászólásod és nagyon tetszik, hogy a magad képére alakítottad a tölteléket. A receptjeim egyik sajátossága, hogy ízlés szerint alakíthatók, nem is nagyon szeretem azokat a recepteket, amelyek nem engedik megnyilvánulni az emberi sajátosságokat és ízléseket. További sok sikert és még egyszer köszönöm, hogy véleményt alkottál és azt is hogy tetszett a recept. Üdv.

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek