r
Nosalty Logó

Töltött csirke csont nélkül

Debmo
Töltött csirke csont nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

989
Kalória
72.1g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
72.9g
Zsír
375.1g
Víz
593.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 989 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 148 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 989 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    288.5 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10779 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1952 micro
  • Kolin:
    1524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10759 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 3959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészbe maradjon. Segítségül itt van, hogyan is kell.
  2. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és legalább egy fél órát hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, a csirkemájat ledaráljuk, vagy elkaparjuk és a megpárolt gombához adjuk az összetört fokhagymával együtt. Ezután nagy tűzön kb. 5 perc alatt készre pároljuk, hozzáütjük a felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. A kész tölteléket a csirkébe töltjük, és ügyesen - hogy sütés közben szét ne nyíljon - átkötözzük.
  5. A tepsibe teszünk két vastagabb szelet füstölt szalonnát, majd arra helyezzük az elészített csirkét, és lefedjük a vékonyabb szeletekre vágott és írdalt szalonnával.
  6. Kevés olajat öntünk alá a vízzel együtt, mellérakjuk a megpucolt vöröshagymát és a héjában meghagyott fokhagymákat.
  7. Fóliával feledve, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép színt kapjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10

A minap láttam az interneten, hogyan kell csirkét kifilézni, gondoltam, megpróbálom. Sikerült is elsőre, és a végeredmény se lett "kutya". Azért nem a sült változatát raktam fel, mert így nyersen többet mutat.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek