Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke csont nélkül

Töltött csirke csont nélkül
Töltött csirke csont nélkül
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap láttam az interneten, hogyan kell csirkét kifilézni, gondoltam, megpróbálom. Sikerült is elsőre, és a végeredmény se lett "kutya". Azért nem a sült változatát raktam fel, mert így nyersen többet mutat.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

  • 1.5 kg egész csirke (egész)

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Köretként bármi :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészbe maradjon. Segítségül itt van, hogyan is kell.
  2. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és legalább egy fél órát hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, a csirkemájat ledaráljuk, vagy elkaparjuk és a megpárolt gombához adjuk az összetört fokhagymával együtt. Ezután nagy tűzön kb. 5 perc alatt készre pároljuk, hozzáütjük a  felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. A kész tölteléket a csirkébe töltjük, és ügyesen - hogy sütés közben szét ne nyíljon - átkötözzük.
  5. A tepsibe teszünk két vastagabb szelet füstölt szalonnát, majd arra helyezzük az elészített csirkét, és lefedjük a vékonyabb szeletekre vágott és írdalt szalonnával.
  6. Kevés olajat öntünk alá a vízzel együtt, mellérakjuk a megpucolt vöröshagymát és a héjában meghagyott fokhagymákat.
  7. Fóliával feledve, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép színt kapjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 423
elküldve: 4
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirke, gombás-májas töltött csirke filézve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nobutada
nobutada Sat, 2012-03-03 13:18

Sziasztok!
Én most próbáltam másodszor elkészíteni. Az első hangsúlyozottan csak próba volt, a csontozást gyakoroltam egy kissé szakadozott bőrű csirkén. Másodszorra minden sokkal olajozottabban ment, vigyáztam, hogy ép legyen a bőrük (mivel vendégek jönnek két csirke kell) és azok is maradtak. A tölteléknél maradtam a nagyanyám féle, tejben áztatott zsömle-tojás-petrezselyem-dinsztelt hagyma-kombónál. Most a párolási szakaszon vagyok túl és nagyon élveztem az elkészítésüket. A kötözést már a Ramsay féle malacsültnél is gyakoroltam és már nagyon jól megy. Én is mindekinek ajánlom ezt a receptet!

debmo
Debmo / debmo Sat, 2012-03-03 18:38

Kedves Nobutada!
Köszönöm a hozzászólásod és nagyon tetszik, hogy a magad képére alakítottad a tölteléket. A receptjeim egyik sajátossága, hogy ízlés szerint alakíthatók, nem is nagyon szeretem azokat a recepteket, amelyek nem engedik megnyilvánulni az emberi sajátosságokat és ízléseket. További sok sikert és még egyszer köszönöm, hogy véleményt alkottál és azt is hogy tetszett a recept. Üdv.

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Sat, 2012-02-11 00:06

Elhajítom magam! Bő 1 éve vezetek háztartást és ugye az ember lánya csontosan veszi a husit, úgy olcsóbb és a kutyus is örül. De rühellem kifilézni. Főleg a csirkemellet. Nnnna de ez a videó és ez a módszer fenomenális!! Nem tudom, hogy Sanyaséfnek mi baja lehetett, de az tuti, hogy hétvégén ez lesz az ebéd!:))) Nagyon köszönjük a receptet és a videót is! Még sok ilyet! :)
(Alig várom, hogy a férjem meglássa ezt a módszert! Tuti lemegy hídba :D )
Alma

debmo
Debmo / debmo Mon, 2012-02-13 09:22

Szia Kitty!
Örülök, hogy megtetszett a módszer, nekem is nagyon bejön. Remélem elkészítetted és jó sikerült, ha gondolod, számolj be róla. Sanyaséf hozzászólását nem olvastam, mert addigra moderálták, de ahogy kivettem, valami olyasmi gondja lehetett, hogy nem hitte el, hogy valóban ki van csontozva és meg van töltve. Szerintem azt gondolta, hogy csak körbekötöttem egy csirkét. Ezért a megadott e-mail címére elküldtem az összes fényképet, amit csináltam. Azért raktam fel a nyers húsról képet ide, mert így többet mutat, mint sülve, de Sanyaséfnek elküldtem a megsült és feldarabolt csirkéről készült képeket, azóta csendben van. Egyébként megőriztem a képeket, bármikor szívesen elküldöm annak aki kéri.
Szóval további jó sütés-főzést, sok sikert a konyhába neked. Remélem sikerül a kedves férjed elkápráztatni :)
Szép napot!

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Mon, 2012-02-13 11:24

Elkészítettem szombaton, bár voltak sötét pillanatok, de talán majd másodszorra - harmadszorra jobban megy :) Az alapvető probléma az volt, hogy nem figyeltem a csirkét, amit vettem, így itt-ott ki volt szakadva a bőre. Annyit változtattam, hogy azt a tölteléket készítettem bele, amivel egyébként is szoktam tölteni a csirkecombot. Római tálban sütöttem meg, krumplit szeleteltem alá és hagymát szórtam mellé feldarabolva. A maradék töltelékből gombócokat csináltam és mellé raktam. Remekül nézett ki és az íze..... nagyon finom volt :)
A férjem is le volt nyűgözve. Csak nem annyira tudta kimutatni, mert szegényem reggel jött haza 24 órás szolgálatból én meg pocaklakóval a hasamban napi 16 órát alszom, így csak este 7-re lett kész. De a lényeg, hogy tegnap este, mikor csomagoltam neki mára, kiszólt a fürdőből, hogy: "Manócska, ugye van még olyan husi?!". Szóval mondhatjuk, hogy siker volt :)
Még egyszer köszönjük ezt a receptet! És a tanulság: oda kell figyelni, hogy ép legyen a csirke bőre, főleg a hajlatokban :) Ja és még annyit: férjem is kivette a részét az elkészítésből, mert ez a madzagos módszer nem akart a kezemre állni, így mondtam neki, hogy "tessék, ide azzal a gépészmérnöki diplomával, ezt magyarázd el!". Megnézte a videót és 10 másodperc alatt átkötözte a gyakorlásra szánt farhátat. Mire nem jó a férfiak műszaki beállítottsága :D
Alma

debmo
Debmo / debmo Tue, 2012-02-14 18:09

Szia Alma!
Nagyon örülök, hogy végül is nehézségek árán, de azért sikerült elkészíteni. Annak is örülök, hogy ízlett, annak meg főleg, hogy hozzátetted a saját elképzelésed. A férjednek gratula a szakértelemhez, neked pedig az elkészítéshez. A továbbiakhoz sok sikert, a kis pocaklakóhoz pedig nagyon sok boldogságot és örömet kívánok. További szép napot :)

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-11-01 15:01

Szia Ági
Örülök, hogy sikerült, remélem a végeredmény is összejött. Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség az egész, és utána igazán büszke magára az ember.

Mokran Lászlóné
Mokran Lászlóné Tue, 2011-11-01 17:36

Ma én is elkészítettem, igazán nagy sikere volt. Valóban nem nehéz kicsontozni, és igen is nagyon büszke magára az ember.

debmo
Debmo / debmo Wed, 2011-11-02 10:39

Igazán örülök, hogy sikerült és hogy ízlett. Szép napot :)

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-11-01 14:59

Györgyi
Hidd el nem annyira nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Próbálkozz meg fele, mert a végeredmény igazán megéri. Sőt, még kicsit magabiztosabb is lettem tőle. Tegnap csak "sima" csirkeszárnyat rántottam (lollipopp) a videón elkészített csontozás szerint, és a párom alig győzte magába tömni. Még az íze is más volt. Egyszóval előre, hajrá..... Majd számolj be róla, hogyan sikerült, sok sikert.

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-11-01 14:57

Juliska!
Remélem kipróbálod és tetszeni fog. Nálam bejött. Üdv: debmo

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-11-01 14:56

Cinnamon!
Köszönöm, hogy kiálltál mellettem, bár igazából nem tudom, hogy milyen véleménye volt a "sanyának". A moderálásból gondolom, hogy nem dicsért agyon. Minden esetre köszönöm a véleményed, mert jól esett. Szép napot.

Ága1
Ága1 Tue, 2011-11-01 14:10

kiválóan működika kicsontozás, nagyon klassz:)

gyorgyi63
gyorgyi63 Tue, 2011-11-01 12:45

Valaki próbálta már így levetkőztetni a csirkét???? Sikerült????

Cinnamon
Cinnamon / Cinnamon Mon, 2011-10-31 21:45

Nem gondolja, kedves Sanyasef, hogy kúltúrált formában kellene véleményt nyílvánítania?! Attól még, hogy Önnek nem nyeri el valami a tetszését, még nem kell ledegradálni, főleg nem az Ön által használt jelzővel.

Egyébként ezt a módszert már én is kipróbáltam, bár kicsit más tölteléket használtam, de a végeredmény isteni finom volt, és nem utolsó sorban nagyon mutatós is. Mindenkinek tudom ajánlani! :)

Juliska12
Juliska12 Mon, 2011-10-31 19:00

Hát ez nagyon tuti, hétvégén biztosan kipróbálom! Köszi, hogy feltetted!

989
csirke 1.5 kg
csirkemáj 30 dkg
csiperkegomba 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 2 db
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl