r
Nosalty Logó

Fúziós csirke tagine

Baroness konyhája
Fúziós csirke tagine
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

631
Kalória
37.1g
Fehérje
26.8g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
540g
Víz
91.3g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    540 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4545 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4848.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2062 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    4211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18181 micro
  • Lut-zea
    7084 micro
Összesen 2523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    621 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk és frissen őrölt zöld- és szecsuáni borssal, szumákkal, curryporral és füstölt pirospaprikával bepácoljuk.
  2. A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk és a cukkinivel együtt 1x1 cm-es kockákra daraboljuk.
  3. Olívaolajon megpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadjuk a vöröshagymát és azzal tovább sütjük.
  4. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig sütjük.
  5. Fűszerezzük sűrített paradicsommal, babérlevéllel, sóval, kurkumával, chilivel, fahéjjal, őrölt korianderrel.
  6. Hozzáadjuk a tököt, a cukkinit, 1 üveg lecsöpögtetett erdei gomba konzervet és felöntjük a kókusztejszínnel. Pár percig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
  7. A végén beleforgatjuk a koktélparadicsomot és a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
  8. Currys-kurkumás rizzsel tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

A kamrában és a hűtőben levő alapanyagokat és a kerti töktermést komponáltuk össze egy könnyű, nyári, ízgazdag, izgalmas fogássá, melyben az indiai és az arab fűszerek rendkívüli harmóniába kerültek egymással. A felhangot a tök és a fahéj találkozása dobta meg. A ragu leve direkt nincs sűrítve, ettől a rizs étkezésnél szószosabb.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...