r
Nosalty Logó

Fűszeres répatorta - reform

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fűszeres répatorta - reform
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 1656 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 6613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3871 micro
  • β-karotin
    9255 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1656 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    456.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1084 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3889 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15484 micro
  • β-karotin
    37018 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 6613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    739 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Elkészítés

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

  1. Az olajat és a tojásokat habosra keverjük a steviával.
  2. Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a lisztet, a fűszereket, valamint a diót és a csokit.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
  4. Előmelegített sütőben letakarva sütjük 45 percig.
  5. Ezt követően leszedjük a fóliát a tetejéről, és tovább sütjük.
  6. Tűpróbával győződünk meg az elkészültéről. Ha a beleszúrt tű szárazon jön ki a répatortából, akkor jó.
  7. A diókrémhez az almát meghámozzuk, és összeturmixoljuk a vízzel, a citrusok levével, a fahéjjal és a steviaporral.
  8. A diót lisztállagúvá daráljuk, és a masszához adjuk.
  9. Addig turmixoljuk, míg egységes krémállagot nem kapunk. TIPP: A fahéj mellé próbálkozhatunk még a répatortában szereplő többi fűszer felsorakoztatásával.
  10. Ha kihűlt, felszeleteljük (vigyázzunk, könnyen morzsálódik).
  11. Tányérra tesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a diókrémmel, és egy darab diót nyomunk rá, vagy durvára vágunk még egy kis diót, és azzal hintjük meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 15306
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 10.

Ajánló

A torta még szebb, ha kuglófformában készítjük, és nem csak a tetejét, hanem az oldalát is megkenjük a krémmel. A diókrémet bármilyen más olajos magból is készíthetjük, az én kedvenceim pl. mandulából vagy kesudióból készülnek. Hogy ne váljon unalmassá, érdemes kipróbálni az alma helyett egyéb gyümölcsökkel is, de itt az állagra nagyon kell figyelni. Én még banánnal próbáltam, de nekem az alma a favorit. Ez a krém nem csak sütik tetejére lehet jó! Szerintem kiválóan helyettesítheti a gyerekek által annyira kedvelt műanyag, tartósítószerrel, adalékanyagokkal, zsírral és cukorral teli édes kenyérre kenhető masszákat, és megtöri a házi mogyoróvaj egyhangúságát is :).

Receptkategóriák

Még 2003-ban volt szerencsém Ausztráliában tölteni pár hónapot egy ottani gimnázium tanulójaként, és ott találkoztam a répatortával, mint nagy nemzeti finomsággal (A brit örökség.) Azóta az egyik kedvenc édességem, és és már számtalan módon elkészítettem, de valahogy ez a kedvencem.

Hozzávalók

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek