r
Nosalty Logó

Fűszeres csirke bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Fűszeres csirke bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 225 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 899 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Bunda

Összesen 123 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 225 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5053.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 899 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Bunda

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, mondjuk fél hüvelykujjnyira.
  2. A pácot összekeverjük, és a csirkedarabokra öntjük, lefedve hűtőbe tesszük. Jó, ha egy egész éjszakát áll benne, de egy óra is elég lehet.

Bunda

  1. A tojásfehérjéből laza habot verünk egy csipet sóval, majd belekeverjük a sütőporral elkevert keményítőt.
  2. A csirkedarabokat ebbe mártogatjuk.
  3. Két dl napraforgó olajat kis edényben felhevítünk, és 4-6 db-onként kisütjük a húst, 1-1 percig mindkét oldalát.
  4. Sütés után konyhai törlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2421
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres csirke bundában
Évi néni 1830 recept

Ez a fogás mindig tetszik a családomnak, hát örüljenek. A pácolás kissé tovább tartott, mint terveztem, mert sosem volt időm nekiállni megsütni a húst, így 3 napig állt a pácban.

Hozzászólások

mese habbal

Evi neni, hova kerul az edes chilli szosz? A kisult husikat abba forgatjuk?

mese habbal

:) Koszonom a gyors valaszt!

Évi néni

H? de jó, hogy figyelmeztettél, mert a pácba kerül. Máris javítom. A szószba is teszek, ami hasonlatos a páchoz. A neved szenzációs.:-)

Hozzávalók

Pácolás

Bunda

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?