r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres borban párolt csirkecomb

Évi néni
Zöldfűszeres borban párolt csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

374
Kalória
28.8g
Fehérje
4.6g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
178.3g
Víz
143.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
642.1mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4293.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és a csirkecombokat, minden oldalukon hirtelen megpirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, rádobáljuk a zöld fűszerek lecsipkedett leveleit, majd felengedjük a borral. Erős tűzön forraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma (2 perc).
  3. Ezután felengedjük az alaplével, és lefedve közepes tűzön pároljuk. Eközben a leve java része is elfő. Ha sok lé marad, levehetjük a fedőt, és elpárologtatjuk a felesleget, hogy kevés, koncentrált szaftja maradjon, amivel a köretet megízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Előző nap egy nagy adag gnocchit készítettem, ami két napra is bőséges adag lett volna. Úgy "frissítettem" fel, hogy bacont pirítottam, és az abból kisülő kevéske zsíron megpirítottam a gnocchit. Ehhez már csak egy gyorsan elkészíthető húsételre volt szükség. Az egészet összeütöttem 25 perc alatt.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek