Nosalty Logó

Zöldbors-mártásos sült csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbors-mártásos sült csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1711 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 428 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1711 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat az olívaolajon elősütjük, mindkét oldalát kb. 10-10 percig. Majd kiszedjuk egy tányérra.
  2. A maradék olajba beletesszük az összezúzott fokhagymát, picit megpároljuk, majd rátesszük a lisztet, amit kicsit megpirítunk, és felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük.
  3. Tegyük bele a mustárt, a fehérbort, a zöldborsot, fűszerezzük ízlés szerint a felsorolt fűszerekből. Aki soknak találja a borsféléket, az el is hagyhatja, de így készítve egy borsosabb mártást kapunk majd. Keverjük jól össze, és tegyük bele az elősütött csirkecombokat.
  4. Addig főzzük így kis lángon, amíg a csirkecombok teljesen átsülnek.
  5. Ha a mártás nagyon besűrűsödne, míg a husi nem sült át teljesen, akkor nyugodtan öntsünk még rá tejet vagy vizet, és úgy fözzük tovább, amíg kész nem lesz.
  6. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2328
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy sült krumplival.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.