Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabolcsi töltött káposzta Csiri konyhájából

Szabolcsi töltött káposzta Csiri konyhájából
Szabolcsi töltött káposzta Csiri konyhájából
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet ajánlom Pünkösd vasárnapi ebédhez. A facebook oldalamon van, most találtam meg, gondoltam vegyétek be a menübe, három napra lesz kaja. Tudjátok, a káposzta melegítve is finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a káposztát  csak szívvel, nem kapkodva, lassan főzve, mint a húslevest érdemes főzni, hogy egy isteni finom ételt kapjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst előző este beáztatjuk, ha túl sós a víz engedjünk le belőle. 
  2. A fej édes káposztát fővő, sós vízben egészben tegyük bele, előtte csumáját vágjuk ki, a leveleket még ropogósan, de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra.
  3. A hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le róla, tálba tesszük a húst, rizst, ízlés szerint a fűszereket, és jól összekeverjük, míg egy tölthető masszát kapunk.
  4. A vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába. A főzőedény aljára rakunk a savanyú káposztából egy sort, rá a füstölt húsból és elkezdjük rárakni a begöngyölt töltelékeket.
  5. Amikor 2. sor tölteléket már ráraktuk, megint rátesszük a megmaradt füstölt húst, és ami töltelék még lesz. A tetejére a megmaradt savanyú káposzta kerül.
  6. Felöntjük forró vízzel, amibe 1 tk delikátot teszünk, és belekeverjük a 3 ek paradicsompürét. Felfőzzük, de utána lassú tűzön, mint a húslevest, kb 1 óra hosszáig puhítsuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 377
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposzta sertéshússal, szabolcsi káposzta, fűszerpaprikás-sertéshúsos káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1220
sertésdagadó 1 kg
káposzta 1 közepes fej
rizs 1 bögre
savanyú káposzta 30 dkg
füstölt sertéscsülök 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 70 g
tejföl 2 dl