r
Nosalty Logó

Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tartármártáshoz

Zöldségek

714
Kalória
8.9g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
54.9g
Zsír
350.5g
Víz
73.8g
Koleszterin
8.8g
Rost
26.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tartármártáshoz

Zöldségek

Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tartármártáshoz

Zöldségek

Összesen 2854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tartármártáshoz

Zöldségek

Összesen 125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3814.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1402.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    9945 micro
  • β-karotin
    24719 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5834 micro
Összesen 2854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    437 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A tartármártáshoz

  1. A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citromlevet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartármártásunk.

Zöldségek

  1. Megfőzzük sós vízben az apró kockára vágott krumplit, zellert. A krumplit és a zellert külön-külön főzzük, mert a főzési idejük rövid, és nem akarjuk, hogy szétfőljenek.
  2. Amíg ezek megfőnek, addig a borsó és a répa együtt puhulhat, de ne főzzük túl. Ezután leszűrjük, és kihűtjük őket.
  3. Addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát.
  4. Amikor kihűltek a zöldségek, apró kockákra vágjuk a krumplit, répát, zöldséget, és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba.
  5. Kész is vagyunk. Hűtve tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Bármikor megcsinálhatjuk ezt a népszerű salátát, nagyon egészséges. Itt a borsószezon, és ha vendégeket várunk, gyorsan elkészíthetjük.

További receptek

Vegán franciasaláta

A franciasaláta klasszikus kiegészítője az ünnepi fogásoknak, és szerencsére ma már a vegán életmódot követőknek sem kell lemondania róla. A két tej- és tojástartalmú hozzávaló a ...

Nosalty vegán

Magyaros langyos gombasaláta

Minden ételben elfér még egy kis gomba, hogy igazán zamatos legyen a végeredmény. Ebben a receptben azonban megkapta a főszerepet, paradicsomosan, salátaként. Újragondolva a szokásos ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...