Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából

Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából
Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor megcsinálhatjuk ezt a népszerű salátát, nagyon egészséges. Itt a borsószezon, és ha vendégeket várunk, gyorsan elkészíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

A tartármártáshoz:

  • 5 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 kk mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek porcukor
  • csipetnyi só
  • csipetnyi fehérbors

Zöldségek:

  • 3 db krumpli
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 20 dkg borsó
  • 2 db szép piros idared vagy jonathán alma héjastul
  • 4 db csemege ecetes uborka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citromlevet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartármártásunk.
  2. Megfőzzük sós vízben az apró kockára vágott krumplit, zellert. A krumplit és a zellert külön-külön főzzük, mert a főzési idejük rövid, és nem akarjuk, hogy szétfőljenek.
  3. Amíg ezek megfőnek, addig a borsó és a répa együtt puhulhat, de ne főzzük túl. Ezután leszűrjük, és kihűtjük őket.
  4. Addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát.
  5. Amikor kihűltek a zöldségek, apró kockákra vágjuk a krumplit, répát, zöldséget, és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba.
  6. Kész is vagyunk. Hűtve tároljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 853
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes zöldségsaláta, franciasaláta házilag, tartármártásos saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Thu, 2016-03-17 19:41

Nagyon finom ez a franciasaláta, már többször elkészítettem. Köszönöm a receptet! :)