r
Nosalty Logó

Francia rakott burgonya másképp

NS
Francia rakott burgonya másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott burgonyához

A besamelhez

A sötőtál előkészítéséhez

799
Kalória
28.5g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
52g
Zsír
289.3g
Víz
337.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott burgonyához

A besamelhez

A sötőtál előkészítéséhez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott burgonyához

A besamelhez

A sötőtál előkészítéséhez

Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakott burgonyához

A besamelhez

A sötőtál előkészítéséhez

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6275.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2326 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A rakott burgonyához

  1. A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük.
  3. Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsázunk. Rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt burgonyát, a karikára vágott főtt tojást és pár evőkanál besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A tetejére öntsük rá a tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kiváló egytálétel, de tartalmas köretként is kínálható.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek