Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes rakott krumpli Salamon Csillától

Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
Krémes rakott krumpli Salamon Csillától
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom krémes, szaftos lesz ettől a mártástól. 20 %-os tejfölt ajánlok hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Rakott krumpli

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felszeleteljük a hagymával és a kolbásszal együtt.
  3. Kevés olajon a hagymacikkeket megpároljuk.
  4. Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát, rá a tojások felét, kolbász és a hagyma felét.
  5. Mártáshoz: vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, felengedjük a forró tejjel, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt, és krémes állagúra keverjük.
  6. Burgonyás-tojásos-hagymás-kolbászos rétegre öntünk egy kevés mártást, megszórjuk sóval-borssal.
  7. Ismét egy sor burgonya-tojás-hagyma-kolbász, ízlés szerint sózzuk. Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a mártást. És sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli besamell mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zuzuhirek
Zuzuka / zuzuhirek Thu, 2015-11-12 18:43

En is igy keszitem, csak nem martast csinalok, hanem a hideg tejet keverem el a tejfollel. Ezt a retegek koze ontom. A tetejere nem, mert az be szokott sotetedni es azt nem szeretem. A tetejen csak a krumpli marad, meg nemi reszelt (fustolt) sajt. Szerintem a tejes/szoszos valtozat sokkal finomabb es egeszsegesebb, mint a vajjal teli.

reka1993
Réka- / reka1993 Fri, 2014-01-03 00:04

Nagyon guszta a fotón! A petrezselyem nagyon feldobja a díszítés terén! Egyébként én is krémesebben szeretem a rakott krumplit! :)

1063
burgonya 1 kg
tojás 7 db
kolbász 40 dkg
tejföl 2 dl
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 3 csapott ek
napraforgó olaj 5 ek