Nosalty Logó

Rakott krumpli hús nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rakott krumpli hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    2045 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2235 micro
Összesen 3546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit (héjában) és a tojást megfőzzük 1 kk sóval.
  2. Megpucoljuk a krumplikat, a tojásokat és felkarikázzuk.
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk. Erre először egy réteg felkarikázott krumplit rakunk, majd erre rátesszük a felkarikázott tojásokat. Ezt meglocsoljuk az egyik nagy pohár tejföllel. Erre tesszük a másik felét a felkarikázott krumplinak, majd erre rákenjük a másik nagy pohár tejfölt. Természetesem minden réteget megsózunk.
  4. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 20641
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

Fokhagymás-tejfölös uborkasalátával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ez egy roppant egyszerű, és gyorsan elkészíthető étel. Gyermekkorom egyik kedvence. Édesanyám is mindig így készítette nekünk. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a legegyszer?bb. Mi sem teszünk húst bele, de néha, nagyon ritkán jóféle füstöskolbászt, karikázva. F?leg Húsvét után, mikor a gyerek hazahozza a halom pirostojást.

Gonoszka1

Mi mindig így csináltuk, és csináljuk. És egyébként bevallom, hogy nem szeretem a kolbászt. Így aztán pláne így készítjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.