Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli hús nélkül

Rakott krumpli hús nélkül
Rakott krumpli hús nélkül
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy roppant egyszerű, és gyorsan elkészíthető étel. Gyermekkorom egyik kedvence. Édesanyám is mindig így készítette nekünk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit (héjában) és a tojást megfőzzük 1 kk sóval.
  2. Megpucoljuk a krumplikat, a tojásokat és felkarikázzuk.
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk. Erre először egy réteg felkarikázott krumplit rakunk, majd erre rátesszük a felkarikázott tojásokat. Ezt meglocsoljuk az egyik nagy pohár tejföllel. Erre tesszük a másik felét a felkarikázott krumplinak, majd erre rákenjük a másik nagy pohár tejfölt. Természetesem minden réteget megsózunk.
  4. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

 


 

  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 206
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsmentes rakott krumpli, tojásos-tejfölös rakott krumpli, rakott burgonya húsmentesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2012-11-25 16:10

Mi mindig így csináltuk, és csináljuk. És egyébként bevallom, hogy nem szeretem a kolbászt. Így aztán pláne így készítjük.

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 14:26

Ez a legegyszerűbb. Mi sem teszünk húst bele, de néha, nagyon ritkán jóféle füstöskolbászt, karikázva. Főleg Húsvét után, mikor a gyerek hazahozza a halom pirostojást.

875
burgonya 1.2 kg
főtt tojás 10 db
tejföl 900 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint