r
Nosalty Logó

Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1250
Kalória
58.8g
Fehérje
66.5g
Szénhidrát
84.4g
Zsír
638.8g
Víz
224.6g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3322 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2555.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1241 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A hússzeleteket fölszeleteljük, borssal fűszerezzük, a fölszeletelt karajt még kétfelé vágjuk el, mert könnyebben el tudjuk így osztani.
  3. Pár percig felhevített olajon elősütjük a húst, ameddig már kezd egy kis színe lenni, és félretesszük.
  4. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, egy lecsós alapot készítünk. Mielőtt kész, a szalonnát és a karikára fölvágott kolbászt is hozzáadjuk, pár percig együtt sütjük.
  5. A tejszínt tejfölt összekeverjük. Sajtot lereszeljük.
  6. Egy 32 cm-es formát kiolajozunk, majd kicsit vastagabb karikákra fölszeljük a megtisztított főtt krumplit, és kirakjuk a formát a krumplival (hagyjunk a tetejére is).
  7. Az előre sütött húsokat egyenletesen a tetején elosztjuk, majd a lecsóval befedjük.
  8. A tejszín-tejföl keverékkel megöntözzük, és befedjük a maradék krumplival. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 200 fokon sütjük addig, ameddig kezd a krumplinak egy kis színe lenni. Friss, puha kenyérrel kínáljuk.
  10. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Nagyon finom ételt alkotunk ezzel a recepttel. Szintén a saját elgondolásom alapján alkottam meg. De nagyon nagy sikere lett, mindenkinek nagyon ízlik a családban.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek