Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától

Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától
Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom ételt alkotunk ezzel a recepttel. Szintén a saját elgondolásom alapján alkottam meg. De nagyon nagy sikere lett, mindenkinek nagyon ízlik a családban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A hússzeleteket fölszeleteljük, borssal fűszerezzük, a fölszeletelt karajt még kétfelé vágjuk el, mert könnyebben el tudjuk így osztani.
  3. Pár percig felhevített olajon elősütjük a húst, ameddig már kezd egy kis színe lenni, és félretesszük.
  4. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, egy lecsós alapot készítünk. Mielőtt kész, a szalonnát és a karikára fölvágott kolbászt is hozzáadjuk, pár percig együtt sütjük.
  5. A tejszínt tejfölt összekeverjük. Sajtot lereszeljük.
  6. Egy 32 cm-es formát kiolajozunk, majd kicsit vastagabb karikákra fölszeljük a megtisztított főtt krumplit, és kirakjuk a formát a krumplival (hagyjunk a tetejére is).
  7. Az előre sütött húsokat egyenletesen a tetején elosztjuk, majd a lecsóval befedjük.
  8. A tejszín-tejföl keverékkel megöntözzük, és befedjük a maradék krumplival. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 200 fokon sütjük addig, ameddig kezd a krumplinak egy kis színe lenni. Friss, puha kenyérrel kínáljuk.
  10. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
133 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karajjal rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1253
burgonya 1500 g
sertés rövidkaraj 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 8 közepes db
paradicsom 2 kis db
napraforgó olaj 0.5 dl
bacon 150 g
gyulai kolbász 120 g
habtejszín 200 ml
tejföl 200 ml
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ementáli sajt 150 g