r
Nosalty Logó

Francia almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Francia almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almás alap

Az öntet

Összesen 1038 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almás alap

Az öntet

Összesen 4149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almás alap

Az öntet

Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1038 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 4149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Almás alap

Az öntet

Elkészítés

Almás alap

  1. A megtisztított almát cikkekre, majd még félbevágjuk.
  2. Fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk.
  3. Egy 24x24 cm-es sütőformát kivajazunk, befedjük almával, szórunk rá csokicseppet, aszalt meggyet. Majd ismét almát, csokit, meggyet, míg el nem fogy.
  4. Ráöntjük az öntetet, tetejét megszórjuk mandulapehellyel, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Az öntet

  1. A felolvasztott, visszahűtött vajat habosra keverjük a tojásokkal, cukorral.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Ezzel a híg öntettel fedjük be a rétegezett almás alapot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4779
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia almás kocka
A konyha világa 70 recept

Gyorsan összeállító, és már mehet is a sütőbe, finom desszert kerekedik belőle.

Hozzávalók

Almás alap

Az öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.