r
Nosalty Logó

Fish and chips Dacotától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fish and chips Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A krumplihoz

A halhoz

A fűszeres tartárhoz

Összesen 1713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A krumplihoz

A halhoz

A fűszeres tartárhoz

Összesen 8557 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A krumplihoz

A halhoz

A fűszeres tartárhoz

Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    749.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    250 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6138.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    3415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    283 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 8557 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

A krumplihoz

A halhoz

A fűszeres tartárhoz

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütésig tartsuk vízben, de előtte jól itassuk le, hogy ne maradjon rajta felesleges víz.
  2. Melegítsük fel az olajat, és adagonként süssük ki a krumplit félig - akkor jó, ha belül kicsit már megpuhult. Vegyük ki, hűtsük le.
  3. Ha lehűlt, forrósítsuk fel az olajat megint és süssük készre. Ne sózzuk, mert összeesik.

A halhoz

  1. A sört keverjük ki a liszttel, sózzuk meg, adjuk hozzá a sütőport, borsozzuk ízlés szerint. Állítsuk félre kb. 30 percre.
  2. A halat vágjuk tenyérnyi darabokra. Töröljük le jól, hogy ne maradjon sehol vizes. Óvatosan sózzuk meg, majd mártsuk be a sörtésztába.
  3. Tegyük forró olajba, és süssük mindkét oldalon aranybarnára.
  4. Szedjük szűrőpapírra.

A fűszeres tartárhoz

  1. A kapribogyót és az uborkát vágjuk kis darabokra. Keverjük el az összes többi hozzávalóval.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 180
  • Össznézettség: 45729
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anglia gyorskajája - egyszer kötelező elkészíteni :)

Hozzászólások

Hoborc

Nekem nagyon tettszik, mentve.

zsuzsa.sulyok

-Azt hittem "a borsópüré" lesz hozzá, -hihi..., -ami, eléggé "megosztó" a "nem britek" körében... Köszi, ezt a tartárt, (is) okvetlenül kipróbálom, -meg a sörös panírodat is, -persze, -ja, meg ezt a "kétszer sütött" krumplit is, már régóta akarom... A lényeg, köszi, -a "teljes receptet" meg fogom próbálni. (a tartárt és a krumplit máshoz is) Írországban, -(saaajnos régen volt), -egyszer, elcipeltük a szupermarketba a "sok kilós nasszótárt", direkt "halügyben"...-aztán, jót röhögtünk, mert persze, mind a -"huszon sok féle" nev?, t?kehalnak volt fordítva, jogosan, mert annak fajtái voltak, gondolom... A lényeg, -nagggyon finomak voltak... -Bocs., -jó lenne tudni, hogy itthon, melyikek a finomak...-mert sajnos, vettem már, "ugyanolyan" (fagyasztott) t?kehalfilét, -csak éppen egész más volt...

REGPmeirawillison

Elvileg a foltos t?kehal (az a haddock, abból készítik itt) az igazi. Én Skóciában élek, nekem itt ezt mondták :)

szépróza

még finomabb ha foltos t?kelhalból (cod) készül, és nem sima t?kehalból (hadock).

REGPmeirawillison

nem akarok beleszólni, de pont fordítva van :) a foltos t?kehal a haddock, a t?kehal pedig a cod :)

Ágost

Köszi ezt a nagyon ígéretes "egyszer?en nagyszer?" receptet!

márta66

Min?síthetetlen min?ség?ek az itthon kapható fagyasztott tengeri halfilék. Biztosan van közöttük jó is, de utóbbi egy évben bármit próbáltunk, a kiolvasztás után szétesett elemeire az egész, élvezhetetlen volt. (Korábban a t?kehalfilével nem voltak ilyen tapasztalataim). Ha van kipróbált márkátok, lécci, osszátok meg az infót! Az 'olcsó húsnak híg a leve' szisztéma alapján a borsosabb árúakkal is próbálkoztam - ugyancsak sikertelenül:-( - Gondolom, mellényúltam, csak van oylan, ami m?ködik;-) Köszi és üdv. Márta

Dacota

Szia! Én azt hiszem a Sparban vettem. Nem lehet, hogy a kiolvasztással van valami gond? Ha még fagyosan kiveszed a zacskóból, és sz?rbe teszed a h?t?be, akkor 1 nap alatt nagyjóból jó állapotban kiolvad. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

márta66

Nem hiszem... Elég rutinos róka vagyok már és régebben is sokszor készítettem fagyasztott tengeri halfiléket. Többféle szisztémát is kipróbáltam, sajnos uaz a végeredmény;-( Amúgy nem vgyok ezzel egyedül, kollégan?k, ismer?sök is panaszkodtak. Legnagyobb meglepetésemre a legutóbbi esetben az összetételben szerepelt a tengervíz (!!!), nem is elenyész? százalékban. El is határoztam, hogy szemüveggel - nem leszek rest - végignézem a felhozatalt - hátha... Köszi a gyors választ:-) M.

Control

Én is ismerem ezt a problémát sajnos. Szétesik és sokszor nagyon rossz íze is van mellé, ezért az utóbbi id?ben már nem is mertem csak tepsiben sülteket csinálni bel?le. Egyébként teljesen igaz, régen nem is létezett hasonló probléma. Összefüggésben lehet esetleg azzal, hogy ezek tenyésztett halak lehetnek, régen pedig a tengerb?l halászták ?ket, ki tudja mi okozza ezt a dolgot :( Aki tud egy olyan márkát amelyik biztosan jó min?ség?, feltétlenül ossza meg velünk. El?re is köszönjük :)

Szilviaa

Szia! Lidlben kapható Trawlic márkájú t?kehalat merem ajánlani. Abból csináltam, és mindig azt veszem, még sosem esett szét.

márta66

Nagyon köszönöm az ötletet!!! Sokat segítettél:-) Üdv. Márta

Szilviaa

Én most csináltam, a lidlben kapható kilós kiszerelés? TRAWLIC "márkájú" alaszkai t?kehalfiléb?l. Gyönyör?en egyben maradt. ?t merem ajánlani. Az ára 1499 ft.

Törölt felhasználó

Hát bizony, öt kosztos nemigen fogja elcsapni a hasát ezzel a 45 deka hallal! Angoléknál egy adagra olyan 30-35 deka számítódik, azaz, amekkorát kinéz magának az ember a pulton lév? halak közül...

bakosmagdi

Jól hangzik a recept,mentettem.Szerintem friss halfilével próbálom ki. Piacon lehet kapni.

Szilviaa

Elkészítettem. A lidlben kapható trawlic márkájú mirelit t?kehalfilét vettem, ez nem esik szét biztosan. Hagytam szépen kiolvadni, jó alaposan szárazra töröltem papírtörl?vel. Mindig ennyit csinálok vele, még sosem hullott darabokra, sem nem mállott szét. :) Szóval a recept meg isteni. Érdemes jó hideg hozzávalókból összeállítani a tésztáját, amibe én keményít?t is tettem. Förd?s Zé receptjével variáltam össze ezt, ? szódát is használ, de én csak sört tettem bele, mint ahogy ebben a receptben meg van írva. Köszönöm!

trimta

Sajnos csak most találtam a receptre, elmentem a Lidlbe azért a bizonyos t?kehalfiléért, sajnos elkéstem, már minden halféleség Ocean See márkájú. Van valakinek ezzel is jó tapasztalata??

Ágost

Kedves Nóra! Köszi a receptet, nagy sikere volt! A kétszer sütött krumpli milyen pluszt kell(ene) adjon? Elkészítettem, de azon kívül, hogy a szeletkék felhólyagosodtak, más különbséget sajnos nem vettem észre (vagy vmit elrontottam) A sörtészta fantasztikus volt (csíki sörb?l készítettem) többször is meg kellett kóstolnom :D A hal egyszer? sparos pollock filé volt, szépen egyben maradtak a filészeletek.

Dacota

Kedves Ágost, A kétszer sütött krumpli azért jobb, mint az egyszer, mert így kapsz belül puha, kívül roppanós krumplit. Ha egyszer sütöd, és az olaj nem elég forró, akkor a krumpli inkább "megf?" - persze benne lehet tartani tovább is, de akkor meg hajlamos a krumpli megégni. Ha túl forró olajba teszed, akkor meg kívül ugyan roppanós, de belül kicsit nyers marad. Ha kétszer sütöd, akkor az els? körben a krumpli szépen bepuhul, a második körben, a forró olajban pedig roppanós kérget kap. Elvileg ez a belga sült krumpli titka is. :) Örülök, hogy ízlett. :) Szép napot, Üdv, Nóra

Hozzávalók

A krumplihoz

A halhoz

A fűszeres tartárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek