Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós fogas spárgakörettel

Ropogós fogas spárgakörettel
Ropogós fogas spárgakörettel
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újfent beindult a spárgaszezon, melyet minden évben nagyon varunk, és ilyenkor gyakran szerepel az étrendünkön. Ezt a változatot nemrégiben találtam ki, nagyon jól illett a finom hirtelensült fogasfiléhez.  

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A hollandi mártás helyett használhatunk pl. sűrű tartármártást is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvasztott halfilét lemossuk, leitatjuk, sózzuk-borsozzuk, majd a paprikával összekevert lisztben megforgatjuk.
  2. A megtisztított spárgát középen kettévágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra (!) megpároljuk (a forrástól számítva csak pár perc), és leszűrjük. A bacont a vajon megpirítjuk, a petrezselymet nem túl finomra összevágjuk.
  3. Egy hosszúkás, tűzálló tál egyik felébe a spárga alsó részét tesszük, és a vajas bacon felével összekeverjük óvatosan. A tál másik felébe a rügyes részeket rakjuk, és szintén megforgatjuk a maradék vajas baconben. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és egyenletesen ráöntjük a hollandi mártást.
  4. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Félidőben a bepanírozott halakat kisütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A spárgára frissen reszelt parmezánt szórhatunk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x50 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 059
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás hal, sült fogas spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2017-04-29 22:56

Kedves Zsuzsa,

igazan kedves visszajelzesedet köszönöm szepen! Örülök, hogy izlett a receptem alapjan keszült sparga. A sajtszosz jo ötlet, ezt majd en varialom a következö alkalommal :)

Kellemes hetveget kivanok, üdvözlettel: Marti

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-04-29 18:57

Nincs nagy gyakorlatom spárga készítésében, vettem egy nagy levegőt, és megcsináltam ezt a köretet. Érdemes volt, nagyon finom. Kicsit variáltam, mert a hollandi mártást nem szeretem, sajtmártással öntöttem le. Gondosan elmentettem, hogy máskor is megcsinálhassam. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

1909
fogas 40 dkg
fehér spárga 2 csomag
bacon 5 dkg
vaj 4 dkg
hollandi mártás 2 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint