Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finomfőzelék petrezselymes fasírttal

Finomfőzelék petrezselymes fasírttal
Finomfőzelék petrezselymes fasírttal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam egyik nagy kedvence. Én egészséges liszttel készítem (Herbáriákban kapható diabetkiusoknak). Minden héten van főzelék a gyerkőc miatt... de mi sem bánjuk!

hozzávalók / 3 adag

A főzelékhez

A fasírthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként kevés olajon a fagyasztott zöldborsót felengedjük. Hozzátesszük az apró kockára vágott sárgarépát és krumplit. Mindezt felforrósítjuk gyakran kevergetve.
  2. A púpos evőkanál lisztet rászórjuk a zöldségekre, átforgatjuk többször. Majd felengedjük kevés vízzel és tejjel.
  3. Fűszerezzük ételízesítővel és xilittel. Kb.10 perc alatt készre főzzük. Ha nem elég sűrű, kevés étkezési keményítős vízzel sűrítünk rajta.
  4. A fasírthoz a darált húst kikeverjük a 2 tojással, fokhagymás és sima sóval, ízlés szerint. A zsemlemorzsát is hozzáadjuk, hagyjuk 10 percig pihnni, majd pogácsákat formázunk.
  5. A zsemlemorzsához keverünk szárított petrezselymet és fokhagymagranulátumot, ebben megforgatjuk, kevés olajon kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 62 411
elküldve: 12
receptkönyvben: 490
elkészítve: 51/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Egészségesanyuci

Mióta szakács: 2012.01.05.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

finomfőzelék fasírttal, vegyes főzelék fokhagymás fasírttal, finomfőzelék petrezselymes fasírttal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Mon, 2015-03-02 13:57

A zöldborsófőzeléket is lisztszórással szoktam készíteni, ezért esett a választásom a te receptedre. Finom főzeléket még nem készítettem, ez volt az első alkalom.
Finomliszt helyett búzapehelylisztet használtam, s mivel xilitem nincs itthon, így helyette nádcukrot.
Arra már nem emlékszem, hogy az iskolai menzán milyen íze volt a finomfőzeléknek, de ez jól sikerült.

Kedy
Kedy / Kedy Mon, 2014-11-17 19:52

Tudom, hogy a főzelékek nagyon egyszerűen elkészíthető ételek, de amikor megpróbálkoztam velük, csak nagyon ritkán sikerültek. Most viszont ilyesmit szerettem volna enni, ezért rákerestem az elmentett receptekre.
Nagyon köszönöm a receptet, mert tökéletesen sikerült!

415
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 3 közepes db
burgonya 1 közepes db
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
xilit 1 ek
darált sertéshús 30 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
petrezselyem 1 ek