Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárleves Vicikó konyhájából

Betyárleves Vicikó konyhájából
Betyárleves Vicikó konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A környékünkön van egy régi, kb. 100 éves múlttal rendelkező igazi kisvendéglő. Nyáron kinn ülünk a kertben az öreg gesztenyefák alatt, ősz felé potyognak is a gesztenyék hol az asztalokra, hol a fejünkre.:-)) Természetesen hagyományos, magyaros ételek vannak, ha olyanra szottyan kedvünk, és vendéglőznénk, akkor biztos hozzájuk megyünk. 

A betyárleves az egyik örök befutó. Férjem kedvence, és már itthon is készítettük, azt hiszem nagyon hasonlatos a végeredmény.

Hogy mitől betyár? Halvány gőzöm sincs, hacsak nem a gombától, ami igazán különleges ízt kölcsönöz, és betyár finom lesz tőle.:-))

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. 
  3. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
  4. Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
  5. Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
  6. Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
  7. Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  8. Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 188
elküldve: 4
receptkönyvben: 189
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahúsleves gombával, gombás pecsenyeleves, csiperkegombás húsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

261
fehérpecsenye 400 g
csiperkegomba 200 g
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
víz 3.5 l
petrezselyem 1 csokor
cérnametélt 200 g
víz 1 l
1 kávéskanál