r
Nosalty Logó

Mexikói töltött burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Mexikói töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 465 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 1858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    349 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 126 Kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A burgonyákat jól megmossuk, és héjastól berakjuk sülni.
  2. Amíg a burgonya sül, elkeszítjük a tölteléket. A kolbászt, meg a hagymát kockára vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot, meg paprikát. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Belerakjuk a fokhagymát, a babot, meg a kukoricát, amiknek a levét leöntöttük. Ezekkel csak összemelegítjük.
  4. Amikor a burgonya megsült, hagyjuk hűlni egy kicsit, a tetejeről levágunk egy kalapot, ás kikaparjuk egy tálba a belsejét. Összekeverjük a zöldségekkel, és visszatöltjük a burgonyákba.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21044
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

A töltelék olyan sok, hogy még egy evésre elég. Volt otthon tortilla lap, beleraktam egy kanállal belőle, szórtam rá reszelt sajtot, vékony csíkokra vágott jégsalátát, meg paradicsomszeleteket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyűjtöm a szakácskönyveket, az egyikben találtam ezt a receptet. Szeretem a mexikói konyhát, ezt azért próbáltam ki rögtön.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.