r
Nosalty Logó

Fejtett bableves 14. - füstölt hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fejtett bableves 14. - füstölt hússal
adag
Főzés
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 741 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 4442 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 187 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 741 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8072.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1212 mg
  • Foszfor
    3857 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2868 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1987 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25121 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 4442 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst előző este feldaraboljuk - nem túl apróra - és beáztatjuk.
  2. Másnap a húst feltesszük főni, a habot leszedjük a tetejéről, és beletesszük a fűszereket.
  3. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt zöldségeket és a babot is.
  4. Közben elkészítjük a rántást. A tűzről levéve, hozzárakjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a pirospaprikát. Ha minden megpuhult berántjuk a levest, majda simára kevert tejföltis beleöntve, jól összeforraljuk.
  5. Csipetkét főzzünk bele betétként.
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 51564
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Hagyományos pácolású és füstölésű húst válasszunk, ne gyorsérlelésűt. De akár hús nélkül vagy kolbásszal is készíthetjük. Ha valaki tejföl nélkül (csak rántással) szeretné készíteni, azt is megteheti, úgy is nagyon finom. Második fogásként pogácsát vagy édes kelt tésztát adhatunk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tartalmas, laktató leves.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Kedvezményes ebéd- és vacsoramenük várnak ezekben az éttermekben

Ugyan a jelenlegi helyzetben mind a vendéglátósok, mind a vendégek igen szorult helyzetben vannak, ez nem jelenti, hogy teljesen megáll az élet. Idén is elindult az Országos Étterem Hét, amelynek keretében több mint 100 étterem kínál fix árú, háromfogásos vacsorákat és ebédeket a vendégeknek. A kedvezményes ajánlatok mellett természetesen marad a magas minőség, a különleges alapanyagok használata és a finom fogások biztosítása is.

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.