r
Nosalty Logó

Fehérkáposztás darált húsos rakott burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fehérkáposztás darált húsos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, egy vajjal kikent tűzálló tál aljára osztjuk.
  2. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst az olajban a kétféle hagymával, jól megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Rásimítjuk a burgonyára.
  3. A visszamaradt zsiradékban, a kockákra vágott káposztát, kb. 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tabascoval és worcestershire-szósszal ízesítjük. Elosztjuk a darált húsra.
  4. Egy edényben a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Felolvasztjuk benne a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A káposztát leöntjük a mártással, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3067
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom egytálétel. Krémsajt helyett használhatunk tömlős sajtot vagy akár reszelt sajtot is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek