r
Nosalty Logó

Fehérkáposztás darált húsos rakott burgonya

Glaser
Fehérkáposztás darált húsos rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
31.4g
Fehérje
37.9g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
307.4g
Víz
88.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    307.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, egy vajjal kikent tűzálló tál aljára osztjuk.
  2. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst az olajban a kétféle hagymával, jól megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Rásimítjuk a burgonyára.
  3. A visszamaradt zsiradékban, a kockákra vágott káposztát, kb. 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tabascoval és worcestershire-szósszal ízesítjük. Elosztjuk a darált húsra.
  4. Egy edényben a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Felolvasztjuk benne a krémsajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A káposztát leöntjük a mártással, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt átsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom egytálétel. Krémsajt helyett használhatunk tömlős sajtot vagy akár reszelt sajtot is.

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...