r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta sertéscombbal és baconnel

Tóth Anita
Rakott savanyú káposzta sertéscombbal és baconnel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

924
Kalória
42.5g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
568.5g
Víz
229g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    2849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15522.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    11398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 3695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A húst ledaráljuk. A bacont és a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. A rizst előfőzzük. Egy tepsit kicsit kikenünk a szalonna zsírjával.
  2. A baconön a vöröshagymát megpároljuk, hozzáadunk tetszés szerinti fűszereket. Majd a darált húst. Pároljuk a levében.
  3. A káposztát nem mindig mosom ki, mivel meg kell kóstolni előtte, mennyire savanyú. Én általában kicsavarom. A káposztát 1-2 dl vízzel és a fűszerekkel főzzük fél órát. Lefedve pár percig pihentetjük. Én már a babért ekkor beleteszem.
  4. Egy szép vastagfalú, szalonnával kikent tepsibe a már megfőtt káposzta felét leterítjük. Rátesszük a rizst és a 40 dkg tejföllel elkevert húst. Majd megint rá a káposzta másik felét. 20 dkg tejföllel megkenjük, és a 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes a tepsiben pihentetni még fél órát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom, laktató egytálétel télen és a hűvösebb napokra!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...