r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta helena konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Kolozsvári rakott káposzta helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 649 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3894 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    2582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 649 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20225.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    15493 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    3670.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6444 micro
Összesen 3894 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát zsíron, kevés sóval megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a darált húst, jól átsütjük, majd fűszerezzük és felöntjük vízzel.
  2. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, hozzáadjuk a húshoz, elkeverjük, és megfőzzük.
  3. A rizst főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Legjobb, ha ízesítjük a rizst ízlés szerint.
  4. A káposztát -ha nagyon savanyú- áztassuk ki.
  5. Egy mélyebb tepsibe rétegezzük. Először a kinyomkodott savanyú káposzta felét, fűszerezzük kevés köménymaggal, borssal, majd rásimítjuk a rizst, erre a húst helyezzük, elsimítjuk, majd a káposzta másik felét.
  6. Tetejére simítjuk az ízesített tejfölt. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 18494
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Tehetünk bele füstölt szalonnát, kolbászt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolozsvári rakott káposzta helena konyhájából
helena26 458 recept

A férjem kívánságára készült. A tesztelés után elégedett, sőt nagyon ízlett neki, ami örömmel tölt el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek