Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg uborkaleves Zebu konyhájából

Hideg uborkaleves Zebu konyhájából
Hideg uborkaleves Zebu konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb nagy melegben és nagyon hidegen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Kovászos uborka elkészítése

  1. Az uborkákat három bemetszéssel a közepén és a két vége levágása után egy nagyobb üvegbe rakjuk. Friss fokhagymát, friss kaprot teszünk még mellé, én elég sokat szoktam...
  2. A felforralt, majd valamennyire visszahűtött vízbe rakunk sót, és ezzel öntjük nyakon az uborkát.
  3. A tetejébe szigorúan csak kovásszal készült házi kenyeret rakunk, alaposan megpirítva, hogy ne hulljon szét a vízben. Lélegző fedést rakunk rá.
  4. Napra tesszük, és figyeljük, hogyan élvezi a napozást, néha megforgatjuk, hogy érezze a törődést.

Uborkaleves

  1. Apró kockákra vágjuk a kovászos uborkát és a fürtös uborkát, beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a kovászos uborka levét, plusz a joghurtot és a zöldség alaplét.
  2. A kaprot finomra vágjuk, és úgy szórjuk bele. Ízesítjük ízlés szerint.
  3. Hűtőbe rakjuk, és jól lehűtjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 539
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zebu

Mióta szakács: 2017.12.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Kovászos uborkaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

130
kovászos uborka 60 dkg
uborka 40 dkg
kovászos uborka lé 6 dl
joghurt 200 g
kapor 1 teáskanál
kapor 1 csokor
zöldség alaplé 2 dl
kenyér 1 szelet
fokhagyma 4 gerezd
négyszínű bors 2 késhegynyi