Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtök prosciuttoval

Sütőtök prosciuttoval
Sütőtök prosciuttoval
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon finom sütőtökökre lelhetünk a pécsi Vásárcsarnokban…
Ez a klasszikus olasz étel menüsor elején, vagy akár vendégváró falatkaként is megállja a helyét.
Az általam kedvelt ék alakú szeletkék kivagdosásához  „hosszúkás” sütőtököt választok, ennek a magház nélküli szárából a legegyszerűbb szobrászkodni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagytestű, fahordós érlelésű fehérbort ajánlok hozzá, lehet félszáraz is.
Bortipp : Béres – Naparany Cuvée 2007
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott sütőtökből ék alakú darabkákat vagdosunk ki, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon a tányéron.
  2. Hajszálvékony Prosciutto Crudo szeletekkel körbetekerjük.
  3. Frissen őrölt tarkaborssal, sóval fűszerezzük.
  4. Nyakon öntjük az olívaolaj és felolvasztott vaj keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 819
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

prosciuttoba tekert sütőtök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
sütőtök 1 kg
prosciutto 10 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint