r
Nosalty Logó

Zsákbalazac fűszeres kuszkusszal

Durcsó
Zsákbalazac fűszeres kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

542
Kalória
43.1g
Fehérje
65g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
221g
Víz
69g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2768.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 1085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1597 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A kuszkuszba belekeverjük a citromlevet és az olívaolajat, belereszeljük a fokhagymát, és felöntjük a forró alaplével. Fóliával lefedjük, 10 percig állni hagyjuk.
  2. Közben a zöldfűszereket összevágjuk, az újhagymát vékonyra szeleteljük, és ha használunk paradicsomot, azt is apróra vágjuk.
  3. A megpuhult kuszkuszt villával átforgatjuk, belekeverjük a fűszerek nagy részét, a hagymát és a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk.
  4. Két jó nagy darab sütőpapírt tépünk, és a kuszkuszt igazságosan elosztjuk rajtuk. A halmokra fektetjük a lazacszeleteket bőrükkel lefelé, megszórjuk őket sóval, borssal, és a maradék zöldfűszerekkel.
  5. A papírcsomagokat szaloncukorszerűen bezárjuk (egymásra hajtjuk hosszabb, megcsavarjuk rövidebb végeit), tepsire fektetjük, és előmelegített sütőbe helyezzük őket.
  6. Kb. fél óráig sütjük, míg a hal szépen megpuhul. Érdemes ellenőrizni! A zsákokban tálaljuk a fogást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A BBC GoodFood Magazine könyvsorozatot adott ki, mindegyik kötetbe tematikusan osztva 101-101 kipróbált receptet. Én szülinapomra a 2 személyre méretezett fogások számát kaptam meg. Most kísérleteztem vele először: a gyors vacsik fejezetéből választottam ki ezt a lazacot, fincsi lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...